Herbestemming Kerkgebouw

Namens de werkgroep Herbestemming Kerkgebouw het volgende bericht,

We zijn samen met Bureau Boei bezig geweest om een plan op te stellen voor de herbestemming van het kerkgebouw. In het voorjaar hebben we dit plan gepresenteerd. Inmiddels zijn hier enkele wijzigingen in doorgevoerd. In het kerkgebouw zijn naast de multifunctionele ruimte 4 kleine appartementen ingetekend. In totaal zouden er dan 8 woningen en een multifunctionele ruimte gerealiseerd kunnen worden in het kerkgebouw en de pastorie.

We zijn in een nieuw fase aangekomen. Het bestuur van de Lebuinus parochie heeft een verkoopbrochure opgesteld samen met makelaar Agriteam. In deze brochure is vastgelegd aan welke voorwaarden de koper zou moeten voldoen om in het bezit te komen van het kerkgebouw, pastorie en de omliggende grond. In de verkoopbrochure is opgenomen dat het Parochiebestuur bij de beoordeling van de ingediende plannen tot herbestemming, en afwegingen bij de gunning, er onder ander rekening wordt gehouden met:

  • Een waardige toekomstige bestemming voor de kerk.
  • De naar voren gebrachte wensen vanuit de werkgroep Herbestemming, die een bijdrage aan de lokale en maatschappelijke ontwikkelingen voorstaan. Denk daarbij aan een eventuele beperkte ruimte voor bijeenkomsten of een devotieruimte voor de lokale geloofsgemeenschap, de monumentale status van de panden e.d.

We hebben de toezegging van het Parochiebestuur dat we met de toekomstige koper in gesprek gaan en onze wensen vanuit de werkgroep op tafel kunnen leggen. De verkoopbrochure en het plan van de werkgroep staan ook op onze website www.lettele.nl/pb

Verkoopbrochure Kerk en bijgebouwen Lettele

Biedingsformulier H. Nicolaaskerk te Lettele 

Herbestemming St. Nicolaaskerk Lettele_d.d. 12-09-2024