Vrijwilligerswerk in Lettele

Lettele en Okkenbroek zijn plattelandsdorpen met een hechte gemeenschap. De mensen leven er met elkaar en naast elkaar. Het mag dan ook geen wonder heten dat men elkaar graag helpt. Dat gebeurt meestal in het kader van onderlinge contacten (familie, vrienden en bekenden). Maar dat voorziet niet altijd in de behoefte. In dat geval komt het vrijwilligerswerk in beeld. Hoewel het vrijwilligerswerk een lange traditie heeft, is de behoefte aan hulp en ondersteuning aan verandering onderhevig. En dat geldt ook voor de mogelijkheid en bereidheid om vrijwilligerswerk te leveren. De 24-uurs economie vraagt meer pas- en meetwerk, en velen willen geen verplichting meer aangaan voor structureel en langlopend werk zoals bestuursfuncties.

Het vrijwilligersknooppunt

Het vrijwilligersknooppunt (VWKP) is er voor iedereen die wel eens wat hulp kan gebruiken met kleine klusjes die familie en buren even niet kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan vervoer naar huisarts, ziekenhuis of markt, en kleine klusjes thuis. Een verzoek wordt binnen het VWKP afgehandeld met oog voor de privacy, dat wil zeggen dat alleen de vrijwilliger precies uw vraag kent. Bel of mail het VWKP en de coördinator van dienst (dat is ook een vrijwilliger) zorgt ervoor dat u de gevraagde hulp krijgt (uiteraard binnen de mogelijkheden).

LEES MEER over het vrijwilligersknooppunt

Flexvrijwilliger (eenmalige opdrachten)

Een flexvrijwilliger is een vrijwilliger die beschikbaar is voor verschillende soorten, meestal kortlopende en eenmalige opdrachten. Als hij tijd en/of zin heeft voor een klus kan hij op de website zien welke vragen en opdrachten er open staan. Het grote voordeel hiervan is dat er geen organisatie nodig is. Wie een opdracht wil uitvoeren neemt rechtstreeks contact op met de opdrachtgever. En verenigingen/stichtingen die een eenmalige klus hebben, kunnen deze op de site laten zetten.

Op dit moment worden flexvrijwilligers gezocht voor de volgende werkzaamheden:

  • Op dit moment zijn er geen flexvrijwilligersopdrachten.

KLIK HIER om een opdracht te delen met het dorp

Ook kunnen verenigingen terecht bij het vrijwilligersknooppunt. Het Vrijwilligersknooppunt heeft een groot bestand met vrijwilligers. U kunt ons bellen of mailen met uw vraag en wij gaan met u op zoek naar de juiste vrijwilliger. Klik HIER voor meer informatie.

Vacatures structureel vrijwilligerswerk verenigingen/stichtingen

Verenigingen en stichtingen zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de dorpen vanwege de activiteiten die ze organiseren en de belangen die ze behartigen. Maar bij het reilen en zeilen ervan komt het nodige kijken. Met name het bestuur vraagt de nodige tijd, en dat meestal voor een langere periode. Door de toenemende eisen van wet- en regelgeving wordt dit ook nog eens extra bemoeilijkt. Daarentegen is bestuurswerk (of zitting nemen in een commissie) erg leuk. Samen met andere dorpsbewoners zorg je voor een gezond verenigingsleven voor alle leeftijden.

Voor de volgende functies worden momenteel vrijwilligers gevraagd:

Buurtbuschauffeur | Buurtbus 590 | website (contact opnemen kan via de website)

Verzorger voor de competitie- en bekerwedstrijden van Lettele 1 | VV Lettele | bestuur@vvlettele.nl
VV Lettele zoekt een verzorger voor de competitie- en bekerwedstrijden van Lettele 1 op ongeveer 25-30 zondagen per jaar. Je wordt opgenomen in het begeleidingsteam van ons eerste elftal. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Info bij Gerard Huis in ’t Veld, voorzitter vv Lettele. Gerard.huisintveld@lettele.nl

Vrijwilliger en/of bestuurslid | De Zonnebloem afdeling Lettele/Okkenbroek | Meer info klik HIER

KLIK HIER om een vacature te delen met het dorp