Fietsroutes

Fietsroute De Heks van Lettele

Sinds 1493 is Lettele via de Heks verbonden met Het stenen kruis op de Eikelhof staat. In deze route die begint en eindigt in het Sallandse dorp Lettele komt de legende weer tot leven . De totale afstand is ca. 27 kilometer, maar kan worden ingekort tot ca 8 kilometer. De route is daarom heel geschikt voor kinderen. Bij verschillende rustpunten en horecagelegenheden langs de route valt van alles te doen rond het heksenthema. De route kan het hele jaar door worden gefietst, zeven dagen per week. Alle informatie oer de fietsroute vindt u op www.deheksvanlettele.nl

Oostermaet

Fietsen nabij GroepNatuurkampeerterrein en rustpunt Oostermaet klik hier…

Fietsroute “Laat je verrassen”

Vanuit Deventer fietst u over de Nico Bolkensteinlaan, langs het nieuwe ziekenhuis richting de Vijfhoek. Na de Nico Bolkensteinbrug slaat u linksaf het recreatief fietspad op richting Raalte.

Vanuit de Vijfhoek fietst u over de Nico Bolkensteinlaan, richting het nieuwe ziekenhuis. Na de kruising met de N348, slaat u rechtsaf het recreatief fietspad op richting Raalte.

U fietst langs het kanaal langs de Croddenbrug en de Zandbelterbrug. Net voorbij de Steernebrug (dit is de derde brug) slaat u rechtsaf, het Daggenvoordepad op. U volgt het schelpenpad tot aan de Spanjaardsdijk. Hier slaat u linksaf.

U fietst langs het militaire complex en slaat vervolgens rechtsaf, de Aanvangsweg op.

Aan het einde van de Aanvangsweg vindt u links de gratis fietsenstalling. Dit is tegenover de ingang van de zuivelboerderij en het evenemententerrein.

Na het bezoek aan “Laat je verrassen in Lettele” gaat u aan het eind van de Aanvangsweg rechtsaf, de Bathmenseweg op.

Wilt u nog een bezoek brengen aan de boerderijtuin Klein Wichink, dan fietst u rechtdoor langs de Bathmenseweg.
In Lettele gaat u op het kruispunt rechtdoor. Buiten de bebouwde komt neemt u de 2e zandweg aan uw rechterhand. Hier vindt u Klein Wichink.

Bij uw vertrek fietst u rechtsaf de Bathmenseweg op. Op de 1e verharde weg rechts (Croddendijk) slaat u rechtsaf. Aan het eind van deze weg slaat u linksaf. U kunt dan een eindje verder linksaf richting Vijfhoek op de Nieuwedijk, of rechtdoor rijden richting Schalkhaar-Deventer.

Wilt u weer richting Deventer, dan neemt u de tweede weg rechts (Butersdijk). U fietst rechtdoor tot aan het kruispunt met de Zandbelterweg. Hier slaat u linksaf. U volgt de Zandbelterweg tot aan de Soestwetering. U gaat over de brug en gaat dan rechtdoor op de Schooldijk.

Aan het eind van de Schooldijk gaat u rechtstaf, de Oerdijk op.

Wilt u weer terug naar de Vijfhoek, dan neemt u vanaf de Oerdijk de tweede weg links (Nieuwedijk). U fietst dan de Vijfhoek in.

Wilt u terug naar Deventer dan fietst u rechtdoor over de Oerdijk. Na de kruising met de N348 kunt u rechtdoor blijven fietsen over de Oerdijk richting Schalkhaar en vervolgens richting Deventer.

U kunt ook na de kruising linksafslaan het recreatief fietspad op en terugfietsen naar het beginpunt aan de Nico Bolkensteinlaan

fietsroutes-1500x265px