Paasvuur

banner_paasvuurHet ontsteken van paasvuren op 1e of 2e paasdag vormt een eeuwenoude traditie die met name in Noord- en Oost-Nederland hoog gehouden wordt en brede belangstelling kent onder de lokale bevolking.

Ook de SECL houdt van tradities en organiseert jaarlijks een paasvuur op de Lettelese enk.
Iedereen kan in de aanloop richting Pasen op de zaterdagen het snoeihout gratis brengen waarbij overigens een vrijwillige bijdrage zeer op prijs word gesteld. Vele vrijwilligers bouwen hier samen een mooie ‘poasboake’ van.

Elk jaar wordt er met de kermis een: “Lettlenaar van het jaar” verkozen, aan deze persoon is dan ook de eer om het paasvuur aan te steken. Daarna volgen de fakkels van de kinderen van groep 8.

Op eerste paasdag rond 20.00 uur word het vuur van de paaskaars uit de kerk gehaald en worden de fakkels van groep 8 aangestoken, waarna er in een grote optocht van zowel jong als oud, allen in bezit van lampionnen, richting het paasvuur wordt gelopen. Na het ontsteken van het paasvuur is er voor iedereen gelegenheid om in de feesttent met live muziek onder het genot van een drankje het paasfeest samen te vieren. Paasvuur Lettele, een hele mooie traditie die wij nog jaren lang willen behouden.

Contact met Stichting Evenementen Commissie Lettele: info@secl.nl