Zwembadnieuws 15-2-2024

ZWEMBADNIEUWS

Het is nog volop winter, maar achter de schermen is het zwembadbestuur alweer druk met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

ZWEMLES

Als bestuur merken we dat het aandeel Lettelse kinderen dat in Lettele zwemles volgt wat daalt. We zouden inwoners van Lettele graag weer even willen wijzen op de mooie mogelijkheid om in ons eigen dorp zwemles af te nemen. Al meer dan 40 jaar worden in Lettele zwemlessen gegeven in ons verwarmde openluchtzwembad. Dit is voor zo’n klein plaatsje echt bijzonder en samen met heel veel Lettelenaren zijn we er erg trots op. We zijn erg trots op de goede zwemlessen die onze ervaren juf Wilma al bijna 30 jaar in Lettele geeft. Veel kinderen in Lettele hebben van haar leren zwemmen, misschien jij en/of jouw partner ook wel. De basisbeginselen worden in Lettele aangeleerd en daarna worden de lessen vervolgd in Loo Bathmen. Natuurlijk gaat Wilma dan mee.

 • De voordelen zijn groot.
 • Heerlijk in de buitenlucht
 • Een zeer ervaren zwemjuf
 • Lekker dichtbij
 • De kosten zijn laag. 4,75 euro voor een half uur les
 • (Bijna) buiten het reguliere sportseizoen om. Dus geen volle agenda’s
 • En het is nog gezellig ook voor ouder(s) en kind

Om dit mogelijk te maken ontvangen we naast onze eigen inkomsten een subsidie van de Gemeente Deventer. Een van de voorwaarden om daarvoor in aanmerking te komen is dat we zwemlessen aanbieden aan tenminste 40 kinderen per jaar. Het zou mooi zijn als we dit kunnen voortzetten. Dus twijfel niet, start met je kind in Lettele!

OPENINGSTIJDEN EN TARIEVEN

Het zwembad is in 2024 geopend van zondag 28 april tot en met zondag 8 september (op de sluitingsdag gelden er wellicht aangepaste openingstijden in verband met het sluitingsfeest).

In verband met de stijgende kosten voor energie en onderhoud hebben we dit jaar de prijzen wederom ietwat moeten verhogen. Hieronder een overzichtje:

De standaardprijs is €22,50 per seizoensabonnement. Tot en met zondag 21 april 2024 kun je abonnementen in de voorverkoop bestellen (met staffelkorting). In de voorverkoop gelden de volgende prijzen:

 • Het eerste abonnement kost €22,50.
 • Het tweede abonnement in één gezin kost €17,50.
 • Elk volgend abonnement in één gezin kost €15.
 • De prijs voor een 12-badenkaart is aangepast naar €30.
 • De prijs voor zwemles is aangepast naar €4,75 per half uur.
 • Een trimzwemabonnement kost €35,-.
 • De trimzwemstrippenkaart kost €45,- en is goed voor deelname aan 10 lessen. Hiermee kost één les €4,50. In tegenstelling tot het trimzwemabonnement kunt u de strippenkaart volgend jaar ook nog gebruiken.
 • Een los entreebewijs kost €3,-. Kinderen jonger dan 3 jaar hebben gratis toegang.

We willen graag nog even benadrukken dat alle bezoekers van ons zwembad een toegangsbewijs nodig hebben, ook als ze niet in het water gaan (dus ook als u als grootouders/ouders/begeleiders alleen aan de kant zit). Onze toezichthouders kunnen hierin geen uitzondering maken. Wij zijn voor ons voortbestaan mede-afhankelijk van subsidies en inkomsten uit entreegelden.

VRIJWILLIGERS

Vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal vrijwilligers. Wij willen hen bij deze nog eens hartelijk danken voor hun inzet. Via deze weg willen we gelijk ook een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers! Wil jij je inzetten voor het (behoud van) ons mooie dorpszwembad? Dit kan in de vorm van toezichthouden, het klusteam, waterbeheer of het bestuur. Toezichthouders krijgen namens het zwembad regelmatig EHBO-bijscholing aangeboden. In het voorjaar van 2024 zal dit weer plaatsvinden. Aanmelden kan via de website of bij een van de bestuursleden. Spreek ons ook gerust aan als je vragen hebt.

Ten slotte: onze website heeft een opfrisbeurt gekregen en werkt nu weer als een trein, met dank aan Twan Munster van Casa Solutions. Neem gerust een kijkje op de website!

Namens het zwembadbestuur:

Esther Buijsrogge, Mariska Limburg, Peter Daggenvoorde, Albert Knol en Evelien ten Hulscher