Zwembad berichten september 2016

Het zwemseizoen 2016 is helaas alweer ten einde. Gelukkig kunnen we weer terugkijken op een geslaagd seizoen. 20 Kinderen hebben dit jaar een zwemdiploma gehaald met dank aan Wilma Emaus en Annemarie Wijnberg. Dit jaar hadden we maar liefst 50 kinderen op zwemles! Steeds meer kinderen, ook van buiten Lettele vinden de weg naar de zwemles in het Zwembad van Lettele.logo

Afsluiting
Op zaterdag 3 september hebben we het seizoen afgesloten met een laatste Poolparty. Wilma Emaus, onze ervaren zweminstructrice, had weer een paar leuke activiteiten georganiseerd, zoals een swingende aquarobicsles, ook waren de opblaasbare loopmat en glijbaan van de partij.
Er is dit jaar weer veel gezwommen en voor de kinderen die het meest waren geweest was er een presentje. Chris te Boekhorst was het vaakst geweest met 40 keer. Pam Zandbelt kwam op de 2de plaats, gevolg door Kiki Obdeijn op de 3de plaats.

Wisseling bestuur
We namen op 3 september ook afscheid van Ursela Zandbelt. Vijf jaar lang heeft zij het bestuur versterkt met haar fantastische inzet. We zullen onze voorzitter missen. Ursela bedankt!
Geeske Tel zal met ingang van seizoen 2017 de taken met betrekking tot de zwemles van Ursela overnemen. Hiernaast hebben wij gelukkig ook een nieuw lid gevonden en zal het bestuur met ingang van september 2016 worden aangevuld met Annelies Obdeijn.

Nieuwe vrijwilligers voor toezicht gezocht
Het Zwembad wordt draaiend gehouden door de hulp van vele vrijwilligers. Op dit moment wordt iedere toezichthouder ongeveer 4 keer per jaar ingedeeld. Om dit te kunnen blijven doen hebben wij meer vrijwilligers nodig. We hebben al enkele nieuwe aanmeldingen ontvangen, maar meer zijn altijd welkom. Dus wil je graag meehelpen het Zwembad draaiend te houden geef je dan op bij één van ons.

Cursus Levensreddend Handelen nieuwe vrijwilligers
Dit najaar zal er een nieuwe cursus Levensreddend Handelen worden georganiseerd voor de nieuwe vrijwilligers die nog geen EHBO/BHV hebben. Wil je hier nog aan meedoen laat het dan zo snel mogelijk weten.

Herhalingslessen Levensreddend Handelen
Voor de vrijwilligers die al eerder de cursus hebben gedaan zijn er herhalingslessen op woensdag 12 (ochtend en avond) en donderdag 13 (avond) oktober. Controleer even of je hierover een mail hebt ontvangen en of het in je agenda staat.

Facebook
Met ingang van seizoen 2016 heeft het Zwembad ook een Facebookpagina. Hier kun je de laatste berichten vinden over Poolparty’s, klusochtenden, zwemles, gewijzigde openingstijden en meer.
Voor uitgebreidere informatie en foto’s kan je nog steeds terecht op www.zwembadlettele.nl

Hart voor Salland
Afgelopen voorjaar hebben we een mooi bedrag van ruim 400 euro in ontvangst mogen nemen van de Rabobank. Dankzij jullie stemmen kunnen we nieuwe parasols en parasolvoeten aanschaffen.
We hopen volgend jaar weer op veel respons!

Activiteiten 2016

  • Herindeling van het zwembadterrein door onder andere verplaatsing van het hek en de tafeltennistafel.
  • Kunstgras langs de kant gelegd voor de opblaasbare speeltoestellen.
  • Opknappen bankjes.
  • Zwemlessen A, B, C en zwemvaardigheid 1en Spetterlessen
  • De Poolparty’s.
  • Dankzij de speeltoestellen die we vorig jaar van Wilma gekregen hebben, hebben we dit jaar maar liefst 5 keer een succesvolle Poolparty kunnen geven.
    We hopen dit volgend jaar weer te kunnen doen.

Als laatste willen we de Lettelese ondernemers die ons in de vorm van materialen of diensten gesponsord hebben bedanken. Firma Roesink, Sign Solutions, Van Mourik verf, Lekker Makkelijk Lipholt en Holvo, bedankt!
We hopen niemand vergeten te hebben.

En natuurlijk ook alle vrijwilligers weer ontzettend bedankt voor jullie inzet en we hopen volgend jaar wederom op jullie te kunnen rekenen.

Bestuur Zwembadzwemlogo-bad
Bram Ehren (550100)
Jacqueline Obdeijn (655564)
Geeske Tel (551503)
Frederik Somsen (867107)
Annelies Obdeijn (869481)
Marjolein de Jong (769122)

lettele.zwembad@gmail.com