Zonnebloemen voor de zorg

In het voorjaar pakte het vrijwilligersknooppunt het idee van een vrijwilliger op om zonnebloemen te gaan zaaien voor de zorg. WijDeventer steunde het initiatief en stelde een budget beschikbaar voor zaden.

Meerdere Lettelenaren gaven gehoor aan de oproep van het vrijwilligersknooppunt en zaaiden zonnebloemen in tuinen, weilanden en op akkers. In de loop van de zomer kwamen heel veel zonnebloemen in bloei en fleurden het dorp op. Daarmee werd het ook tijd om de zonnebloemen te plukken.

Tijdens een paar gezellige avonden en ochtenden werd er flink geplukt en werden vrolijke boeketten bijeen gebonden. Wasteilen vol boeketten maakten een prachtige zee van bloemen. En dankzij een clubje bezorgers vond deze bloemenzee de weg naar al die mensen die wel een zonnig bloemetje konden gebruiken in deze donkere corona-tijden.

Er bleken meer dan genoeg bloemen om boeketten te maken voor die mensen die hard werkten voor onze gezondheid tijdens het dieptepunt van de coronacrisis. Maar ook voor ouderen die angstig of eenzaam waren, voor mantelzorgers die veel meer uren zorgden bij afwezigheid van professionele opvang en zorg, en voor nog veel meer mensen die op een of andere manier getroffen werden door het Coronavirus.

We hebben verschillende mensen gevraagd aan wie zij een boeket zouden willen geven en zo kwam er een lange lijst van namen die nog steeds elke dag aangevuld wordt. We zijn bij het schrijven van dit bericht nog zeker niet klaar om aan al die mensen een boeket te overhandigen. We realiseren ons dat we waarschijnlijk ook mensen gaan vergeten, maar we gaan door zolang de zonnebloemen mooi bloeien en hopen dan heel veel mensen blij gemaakt te hebben met een zonnig bloemetje.

Het mooie idee om zonnebloemen voor de zorg te telen kon alleen maar vorm krijgen dankzij al die vrijwilligers die hielpen met zaaien, plukken en bezorgen. Heel veel dank daarvoor!

Het vrijwilligersknooppunt