Voortgang landschapsproject OL2

Goedendag, mijn naam is Tom Oortwijn en ik ben sinds 2016 woonachtig in het buitengebied van het mooie Okkenbroek. Op het erf waar wij wonen staat, naast ons boerderijtje uit ca 1850, ook een grote boerderij uit 1926. Hier wonen twee gezinnen. Samen hebben wij het erf ingericht tot wat het nu is. Wij hebben geprobeerd om oude elementen terug te brengen in de aanleg van ons erf. Denk hierbij aan oude fruitbomen en een moestuin voor het huis en ‘werken’ achter het huis.
Naast onze hond en twee katten lopen er ook kippen en schapen rond en in de nabijheid van onze boerderij.

Het omliggende landschap is mooi en afwisselend en kan geduid worden als een typische Sallandse streek. Om meer landschapselementen toe te voegen in onze directe omgeving kwamen wij in contact met de stichting Ontwikkeling Landschap Okkenbroek Lettele (OL2). Wij zijn deelnemers in fase 2 en hebben naast een aantal bomen ook een amfibieënpoel (zie foto) laten aanleggen. Je staat er verstelt van hoe snel er leven in en rond de poel komt. Prachtig om te ervaren.

Het ‘buiten’ wonen heeft mijn interesse in de omgeving, de cultuur en de natuur meer en meer versterkt. Ik wil er niet alleen van genieten maar ook daadwerkelijk een steentje aan bijdragen.
Toen ik begin van de zomer gevraagd werd of ik interesse zou hebben in een functie binnen het bestuur van OL2 heb ik daar dan ook niet lang over hoeven nadenken. Ik zal mij, samen met Pedro en Theo, inzetten en blijven inzetten om onze omgeving nog groener en diverser te maken (eigenlijk iets meer van toen terugbrengen) en de deelnemers waar mogelijk ondersteunen.

Eén van mijn eerste officiële handeling als voorzitter van OL2 was het tekenen van de overeenkomst van de Groene en Blauwe Diensten tussen Stichting Kostbaar Salland (SKS) en OL2.

Aan het ondertekenen is veel voorbereidingswerk voorafgegaan. Theo en Pedro hebben een lang en intensief traject doorlopen om dit uiteindelijke resultaat te behalen en verdienen hiervoor alle credits.

Ons jaarverslag 2022 is te vinden op onze website, vriendelijke groet,

Tom Oortwijn, oktober 2023

Ondertekening overeenkomst SKS en OL2, vlnr Pedro Aarnink, René Nijmeijer (SKS), Theo Hoge en Tom Oortwijn