Raster levert sterk sociaal werk

Op 2 november ontving Raster haar certificaat voor het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk.
Met dit kwaliteitslabel laat Raster zien dat we staan voor kwaliteit als welzijnsorganisatie. Raster werkt continu aan verbeteringen van haar dienstverlening voor de inwoners van gemeente Deventer.

Het keurmerk voor én door de branche
Het label is ontwikkeld voor en door de branche. Waarbij het vakmanschap van onze professionals voorop staat. Met dit certificaat krijgen we beter inzicht in de ontwikkelingen van dit vakmanschap. Wat overeenkomt met onze missie om te blijven leren en ontwikkelen.
Bestuurder Ivo Matser: “Vanuit het management kregen we behoefte aan een vakgericht keurmerk. Een keurmerk dat daadwerkelijk het verschil maakt. Met minder nadruk op protocollen en meer aandacht voor de vakbekwaamheid van onze medewerkers.”

Wat merk je hier van als inwoner van Deventer?
Onze sociaal werkers maken iedere dag het verschil voor mensen die dit het hardst nodig hebben. Met de openheid en toegankelijkheid die we uitstralen naar inwoners willen we blijven investeren in daadwerkelijke verbinding en samenwerking. We zorgen dat we wendbaar zijn door met onze kennis en ervaring mee te bewegen in wat er speelt in de buurten en wijken.

Versterken van buurten
Bij het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk ligt de focus op het vakmanschap van medewerkers. Zo kunnen we naar de inwoners, opdrachtgevers en samenwerkingspartners laten zien wat onze organisatie waard is. Dat we ons als organisatie blijven ontwikkelen en met geschoolde professionals werken. Raster heeft unieke positie in de samenleving, dat realiseren we ons en met onze kennis en ervaring willen we nog meer het netwerk in buurten en wijken versterken.