Peter Vermaat met ‘Francesco, het verhaal over een middeleeuwer’

Op donderdag 21 september 2017 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Francesco, het verhaal over een middeleeuwer in Deventer.

Franciscus van Assisi (1181 - 1226) is voor velen een bekende naam. Maar wat dreef hem? In een twee uur durende voorstelling (met pauze) brengt Peter Vermaat zijn verhaal tot leven. Francesco leefde in de middeleeuwen, een wonderlijke wereld, met zijn stedenoorlogen en kruistochten, zijn strijd tussen paus en keizer. Hij was een dromer van ridder-idealen en van Vrouwe Armoede. Was hij een dwaas, een revolutionair, of niets van dat al...? Zoveel mogelijk trouw aan de historie vertelt Peter Vermaat over Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt.

Franciscus was een onvermoeide ijveraar die vrede aanbood aan de Sultan van Jeruzalem.  De kracht van de verbeelding werkte in hem.  Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de vredesweek. De raad van kerken in Deventer is de organiserende partij.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten. Zie ook: www.petervermaat.nl

Waar:   Titus Brandsma Huis (achter station Deventer-Colmschate) Colmschate
Wanneer: Donderdag 21 september 2017 om 20.00 uur
Voor wie: Voorstelling voor volwassenen
Prijs:        €5.-  incl koffie/thee