Oogstfeest Dorpsbongerd, jij komt toch ook?

Na twee jaar van corona kunnen we eindelijk weer los in de Dorpsbongerd. De voorbereidingen voor het Oogstfeest op zaterdag 24 september zijn in volle gang. Het gaat weer een super gezellig Oogstfeest met Dorpsdiner worden! Heerlijk ongedwongen genieten van muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid in de landelijke sfeer van de Lettelse Dorpsbongerd. Dit mag je niet missen!

Aanmelden voor het dorpsdiner
Tijdens het Dorpsdiner kunnen inwoners van Lettele die zich hebben aangemeld weer aan lange tafels smullen van zelfgemaakte gerechten. De ingrediënten komen van lokale ondernemers en uit Lettelse moestuinen. Het Dorpsdiner begint rond 17.00 uur. Wie mee wil eten op 24 september, kan zich tot maandag 12 september a.s. opgeven bij Frank Leenen, frankleenen17@gmail.com of 06 513 07 928. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 5 euro. Er kan vooraf gepind worden bij de ingang van de Dorpsbongerd. Net als voorgaande jaren geldt: VOL = VOL. Om kosten te besparen vragen we iedereen eigen bord en bestek mee te brengen.

Lekkere en creatieve oogst van eigen bodem
Er is een sfeervolle markt met leuke en lekkere lokale producten. Dit jaar zijn o.a. de Melkbrouwerij van de partij, Ten Have biologisch vlees, Imker Jaap Borren, Sallands wijn van Mees Struijs, Iesselcider, de Smuloven en bier van Klooster. Naast voedselproducenten uit de buurt presenteren creatieve dorpsgenoten zich met hun eigen maaksels. Heb je lokale voedselproducten aan te bieden, ben je creatief of heb je een bijzondere hobby, dan is dit je kans om het aan het publiek te presenteren! Meld je z.s.m. aan bij de organisatie.

Vragen over appels en peren?
Ook dit jaar is fruitdeskundige Bert Jansen Maneschijn uit Dijkerhoek aanwezig om vragen te beantwoorden. Hij weet alles over appels en peren. Wil je weten welk appel- of perenras in je tuin groeit, neem de vruchten dan mee naar de Dorpsbongerd op 24 september. Tussen 15.00 en 17.00 uur geeft hij interessante informatie en deskundig advies over appels en peren.

Help ons met tuingroente, fruit en handjes!

Michiel Bussink gaat met de ploeg vrijwilligers weer aan de slag om er een smakelijk dorpsdiner te maken van producten uit Lettele. Laat het ons weten als je in de moestuin een overschot hebt aan groenten of fruit. Bovendien hebben we nooit vrijwilligers te veel die meehelpen in de keuken of bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Meld je aan bij Michiel Bussink, 06 520 74 978,  info@michielbussink.nl of bij één van de werkgroepleden: Nanne Dorren, Maurice Severt, Corry Kester, Frank Leenen, Jeannet Tibben en Yvonne Haaxman.