Nieuwe duofiets

Op vrijdag 4 augustus is de nieuwe duofiets in gebruik genomen! En hoe: even meefietsen in de kermisoptocht zodat de nieuwe fiets aan iedereen in Lettele geshowd kon worden!

We waren net een paar uur terug van vakantie toen er een app binnenkwam met de mededeling dat de nieuwe fiets die ochtend is geleverd en met de vraag of ik zin had om deze die middag te showen in de optocht. De versiering was al geregeld en werd die middag gedaan door de kinderen van de basisschool en een minder valide (met acteertalent) was ook snel gevonden!

Het was werkelijk een goede eerste ervaring met de fiets! Hij is makkelijk in het gebruik, stevig maar goed wendbaar en fietst heel licht! Toch heel wat anders dan onze vorige fiets. Deze was inmiddels 13 jaar in gebruik in ons dorp en met het oude exemplaar kon het nog weleens zo zijn dat je onderweg kwam te staan (of heel hard moest trappen) omdat de accu leeg was. Dit ongemak blijft iedereen nu bespaart!

Plaatselijk Belang heeft zich het afgelopen jaar enorm ingespannen om een nieuwe duofiets voor ons dorp te regelen. Zelf zetten ze ieder jaar geld opzij voor (vervanging van) de duofiets. Dit geld is aangevuld met bijdragen van de Ondernemingsvereniging Lettele, WijDeventer en Kracht van Salland (provincie Overijssel).

Net als in voorgaande jaren neemt Autovakmeester Wagemans de stalling weer voor zijn rekening en voor het onderhoud kunnen we weer aankloppen bij Spijkerman in Haarle. Hier is ook een bedankje op zijn plek want zonder deze support geen duofiets! Beide ondernemers: Hartelijk Bedankt!

Hoe is de duofiets te huren?
De duofiets is te huren via het vrijwilligersknooppunt. Het knooppunt is op werkdagen via (0620) 153 581 tussen 09:30 en 12:00 uur telefonisch bereikbaar. Buiten deze uren kun je een app sturen of een e-mail sturen aan: vrijwilligersknooppunt@lettele.nl.

Wat kost het?
Voor het huren van de duofiets wordt een bijdrage gevraagd van € 3,00 per uur. Wil je de fiets een hele dag huren, dan betaal je € 15,00. Het geld graag contant (en gepast) meenemen bij het ophalen van de fiets en afgeven bij Wagemans.

Wanneer is de fiets te huren?
In principe kan de fiets gedurende de openingstijden van Wagemans opgehaald en weer teruggebracht worden. Op de dinsdag- en donderdagochtend (in de lente en de zomer) is de fiets echter niet particulier te huren omdat deze dan in gebruik is bij Ontmoeten in eigen dorp. Kijk voor meer (en actuele) informatie op Lettele.nl.