Nieuwe dorpswinkel Lettele gaat van start en zoekt vrijwilligers

Goed nieuws: de dorpswinkel in Lettele gaat een nieuwe start maken in een nieuwe opzet.
De huidige winkel wordt voortgezet op non-profit-basis door de Stichting Dorpswinkel Lettele (in oprichting). Voor dat alles in kannen en kruiken is, moet er nog wel een en ander gebeuren. Wil je helpen? Heel graag!

Een aantal (ex-)Lettelenaren heeft het winkeldeel van het pand van de familie Lipholt (onder voorbehoud) gekocht met als doel de winkel voor het dorp te behouden. Victor Munster heeft het initiatief genomen om een stichting op te richten die de exploitatie van de winkel op zich gaat nemen. De winst die de winkel gaat maken, komt ten goede van de winkel en deels ten goede van het verenigingsleven in Lettele, is de bedoeling.

Een van de ontbindende voorwaarden in de aankoop is dat er voldoende menskracht blijkt te zijn om de winkel draaiende te houden. Er zijn dus een boel handen nodig: alle hulp is welkom! Dus of je nu weinig of veel tijd hebt: meld je vóór 1 juli aanstaande aan door een mail te sturen naar dorpswinkel@lettele.nl.

<lees verder>

De volgende taken moeten vervuld worden. Heb je andere ideeën, suggesties of vormen van hulp, laat het weten!
- Bestellen (inkopen)
- Administratie
- Schoonmaken (schappen/ramen lappen etc.)
- Vakken vullen / vracht lossen
- Boodschappen bezorgen
- Kassa bedienen en beheer van de winkel en het postagentschap
- Schapkaartjes met prijswijzigingen verwerken (nadat de datacom binnen is gekomen)
- Inrichting van de winkel.

Er wordt zoveel mogelijk in dagdelen van 4 uren gewerkt. Geef ook even aan of je eventueel samen met iemand anders wilt werken en welke dagdelen in de week je beschikbaar bent.
Wil je meer informatie?, bel dan met Victor Munster (0625 067 603).

In De Letter nr. 06 wordt meer verteld over de voorgeschiedenis van dit initiatief.