Linde Somsen wint regionale voorleeswedstrijd

Linde Somsen (11) van basisschool Sancta Maria uit Lettele en Klaus van der Feltz (11) van KBS De Polhaar uit Dalfsen hebben op dinsdag 7 maart de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus te Holten. Linde en Klaus zullen op 6 april a.s. meedoen aan de Overijsselse voorleesfinale in het Zinin Theater in Nijverdal.

De acht kandidaten uit Dalfsen-Nieuwleusen, Rijssen-Holten, Hellendoorn-Nijverdal en Deventer lazen elk een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Na het voorlezen trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend halfuurtje werd het verlossende woord door juryvoorzitter gesproken.

Linde las een fragment voor uit het boek De kinderkaravaan van An Rutgers van der Loeff. De jury was onder de indruk van de manier waarop ze de emotie van het verhaal overbracht. Klaus las voor uit Spinder van Simon van der Geest. Het voorgelezen verhaal paste volgens de jury echt bij hem en klonk daardoor heel natuurlijk.