Lancering 8e Slinger van Salland, fietsroute ‘Langs Schipbeek en ommelanden’

Afgelopen zaterdag 1 juli heeft wethouder van de gemeente Deventer, Marcel Elferink samen met de voorzitter van de Stichting Bathmen Promotie, Theo Bruggeman de openingshandeling van de 8e Slinger van Salland verricht. Gezamenlijk werd een deel van de route gefietst.

Onder de naam ‘Slinger van Salland’ zijn vorig jaar 7 fietsroutes door Salland gelanceerd. De toerist en de Sallander ontdekken al fietsend alle mooie Slingerverhalen en bijzondere plekken in Salland!

Dit jaar komt hier nog een achtste fietsroute van 48 km lang, ‘Langs Schipbeek en ommelanden’, bij. De route is uitgezet door vrijwilligers van de Stichting Bathmen Promotie in samenwerking met Salland Marketing.

Bathprom2Onderweg kun je kennismaken met de geschiedenis van de Schipbeek, een eeuwenoude beek die vroeger druk werd bevaren, aldus Bruggeman. Mensen en goederen vervoeren kon in de Middeleeuwen veilig over de Schipbeek. Dit in tegenstelling tot vervoer over land, wat gevaarlijk was en ook de zandwegen waren vaak in slechte staat. Maar ook de zogenaamde ommelanden zijn zeker de moeite waard.

De routes zijn het hele jaar door te fietsen. Het zijn unieke fietservaringen om Salland beter te leren kennen!

Van elke fietsslinger is een routeflyer gemaakt door Salland Marketing. Met daarin uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.bathmen.nl. Op de website www.slingervansalland.nl staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen.
De routeflyers zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij ondernemers langs de routes en natuurlijk bij het InfoPunt in het Cultuurhuus aan de Schoolstraat 6A in Bathmen. Natuurlijk kun je bij het Infopunt ook terecht voor een kopje koffie, alle fiets- en wandelroutes en andere toeristische informatie.

In het nieuwe Verslingerd aan Salland inspiratie- en informatiemagazine staat de route ‘Langs Schipbeek en ommelanden’ uitgelicht en uitgebreid beschreven.
Zien we je snel in Bathmen en om De Schipbeek?

Naar website...