Kunstfietsroute: ‘Kunst van Hier tot Ginder’

Mooie fietstocht met muziek, kunst- en theatervoorstellingen op bijzondere locaties in Salland!

De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is toe aan haar veertiende editie. Er kan weer gefietst worden van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni 2017 van 10.30 tot 17.30 uur. Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt € 2,50 p.p., kinderen en jongeren t/m 12 jaar fietsen gratis mee.

De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een fietstocht door het prachtige Sallandse landschap. De route is uitgezet in het buitengebied van de gemeente Deventer, en voert door Okkenbroek, Lettele, Bathmen, Zuidloo en Loo. Bijzondere locaties langs de route, van mechanisatiebedrijf, kampeerterrein tot boerderij, vormen het podium voor beeldende kunst, theater en muziek! En onderweg zijn er weer lekkere Sallandse streekproducten te proeven.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij Café en Terras á la Monique. Bezoekers kunnen echter op elk willekeurig punt van de route starten. De lengte van de fietsroute is circa 32 km. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 16 km. Op dit deel van de route zijn er ook educatieve activiteiten.

Op iedere locatie is het programmaboekje gratis te verkrijgen. Met onder meer de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk. Voorafgaand aan het weekend is het programmaboekje verkrijgbaar op diverse locaties: VVV’s, bibliotheken, Terras a la Monique in Okkenbroek, De Koerkamp in Lettele, Het Cultuurhuus/ infopunt te Bathmen, Tankstations Te Riele en Welgraven in Lettele etc.  U kunt natuurlijk ook terecht op onze website: www.kunstvanhiertotginder.nl

Een tip van de sluier

Kunst
Op bijzondere locaties langs de route is werk van professionele kunstenaars te zien.  Soms bestaand werk, maar vaker een kunstwerk dat speciaal voor deze locatie is gemaakt. Van een tape-art kunstwerk op de straten van Okkenbroek van Deventer kunstenaar Egbert EGD tot een prachtige video-installatie over de beleving van het landschap in een prachtige Schaapskooi nabij Bathmen van Noortje Haegens. Verder ook werk van Ronald van der Meijs, Rob Sweere en Gijs van Bon.

Theater
Onderweg komt u verschillende theatervoorstellingen tegen, zet uw fiets even aan de kant en geniet! Zwevend in de bomen verbeelden twee dansers op een poëtische manier de liefde, of ontmoet de excentrieke figuur Bartho die het publiek altijd aan het lachen brengt. Nozems op bromfietsen,