Kunst van hier tot ginder 2024

Schaatsen in de zomer en jongleren met roze laarzen? Het kan allemaal tijdens Kunst van Hier tot Ginder op 8 en 9 juni

Op 8 en 9 juni zijn bijzondere locaties in het buitengebied van Deventer inspiratie en decor voor kunstenaars, theatermakers en muzikanten. Bijvoorbeeld op de ijsbaan van Okkenbroek, waar kunstenaarsduo PolakVanBekkum een geluidskunstwerk toont en de Maathoeve als decor voor de circus- en komedieperformance van Harvey Cobb. Op het melkveebedrijf van de familie Bouwman tonen 6 jonge kunstenaars hun werk.
Tussen 10.30 en 17.30 ben je welkom om te fietsen langs 7 locaties (een bewegwijzerde  fietsroute van 27 kilometer). Je kunt op alle locaties starten, Okkenbroek is het hart van de route.

Kunst
De veranderingen in het landschap rondom Okkenbroek is het uitgangspunt voor dit evenement. Op de locaties langs de fietsroute zie je nieuwe functies als zorg, andere gewassen, recreatie etc. ontstaan. Wat betekent dat voor het landschap? Voor de sociale structuren en de bedrijvigheid? Kunstenaars reageren op deze vraag met ‘Spookrijder’ op de ijsbaan in Okkenbroek van PolakvanBekkum. een kunstwerk voor alle zintuigen met verhalen, herinneringen en smaken van Lola Cantoni Diaz op ijsboerderij Ôans en op zorgboerderij Erve de Poll een werk van Teun Vonk over het collectieve geheugen. In het kader van talentontwikkeling maken zes tweedejaars studenten van Aki ArtEZ speciaal voor de locatie van melkveebedrijf Bouwman een nieuw werk.

Theater
Natuurlijk is er onderweg ook theater en muziek bij De Maathoeve, de Theaterschuur, Erve de Poll en natuurlijk in Okkenbroek zelf. Met onder meer Wordbites, die ook festivals als Oerol en Wonderfeel meer ‘bite’ gaf en op 8 en 9 juni gesproken woord mixt met live muziek van trompettist Sybren van Doesum. Ook Theater Gajes speelt tijdens de route. Ze spelen  ‘Waterland’, een buitentheatervoorstelling over zwemmen, verzuipen of aanpassen.

Kinderen
Voor kinderen is er een verkorte route én een speciaal routeboekje met vragen en opdrachten. Te verkrijgen bij de kraampjes op locatie 1, 2, 3 en 4.

Kijk voor de locatie adressen op www.kunstvanhiertotginder.nl

Start dichtbij je woonplaats of een station
Deelname is € 5,- per persoon inclusief een bon voor een gratis kopje koffie of thee te besteden bij Ons Centrum in Okkenbroek. Voor kinderen t/m 16 jaar is deelname gratis.
Het festivalbandje is beide dagen geldig: dus neem de tijd per locatie en kom gewoon twee dagen fietsen!
Het startpunt van de route is dorpshuis Ons Centrum (Oerdijk 141, Okkenbroek). Maar je kunt ook op elk ander punt van de route starten: in Lettele, Nieuw-Heeten of Holten. Dus dichter bij je woonplaats óf een station.