Komt allen naar Paasvuur Lettele!!

Volgende week is het zover: eieren verven, uitgebreid ontbijten, eitjes verstoppen en vooral veel paaseitjes eten. Het hoort er allemaal bij: Pasen. Voeg daaraan het Paasvuur in Lettele toe en het feest is compleet. Geen tijd? Die paaseitjes kunnen best een dagje langer in de tuin liggen, want voor het paasvuur maak je tijd!
Eerste Paasdag wordt het paasvuur aangestoken. En zoals elk jaar krijgt de Lettelenaar van het jaar de eer om de met zorg opgebouwde bult hout te ontvlammen. Dit jaar de taak van René Oosterwijk!
Maar het paasvuur in Lettele, zou het paasvuur in Lettele niet zijn als er geen feestje wordt gebouwd. Laten we eerlijk zijn; dat is in principe waar het om draait. Dat het een eeuwenoude traditie is, wat voor vruchtbaarheid zou moeten zorgen, laten we even voor wat het is. Het feestje om de poasboake heen, laten we even niet voor wat het is. De band Impuls uit Wesepe gaat daar mede voor zorgen. Een rock coverband waardoor gegarandeerd de voetjes van de vloer gaan. Dus haal de dansschoenen (laarzen voldoen) uit de kast!
Maar voordat we gaan swingen, verzamelen we bij de kerk om 19.45 op eerste paasdag. Van daaruit lopen we in een stoet van fakkels naar het paasvuur. Waarnaar de poasboake wordt aangestoken en het feest officieel begint!
Dus houd volgende week zondagavond 16 april vrij in je agenda. Dan sluiten wij vast de biertap aan, leggen de dansvloer voor je klaar, stemmen de instrumenten en gooien nog de laatste stukjes hout op de bult. Kortom: wij zijn er zo goed als klaar voor. Jij ook?

Tot volgende week zondag op de Lettelse Enk!

Om weer een mooie grote bult te hebben zijn we natuurlijk weer veel SCHOON (snoei)hout nodig.

Meer info via www.secl.nl

Verder kan er op de volgende dagen hout gebracht worden:

8 april tussen 9.00 en 16.00u

15 april van 9.00 tot 12.00u

Heeft u een grote hoeveelheid snoeihout en komt het niet uit om dit op zaterdag te brengen neem dan contact op met Jan Spikker of stuur een bericht naar ons via info@secl.nl dan kan het terrein ook doordeweeks geopend worden voor u.