Happen en trappen langs Sallandse boeren

Dat is kort samengevat de fietstocht van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland. Net als voorgaande jaren slaan beide organisaties de handen ineen om als ‘Sallandse boeren’ een verbindende activiteit te organiseren op het platteland. Dit jaar vindt de fietstocht – genaamd ‘Happen en Trappen, de boer op! – plaats op zondag 21 april.

Zoals de titel al verklapt, staat er op iedere boerderij een lekker gerechtje of drankje klaar voor de fietsers. Veelal gemaakt van eigen producten van het betreffende agrarische bedrijf. Denk hierbij aan een lekker frietje van eigen aardappelen, of een verfrissend zuiveldrankje. De stoppunten zijn dit jaar erg uiteenlopend; van melkveehouder tot akkerbouwer, en van loonwerkbedrijf tot wormenkweker!

De fietsroute is 25 kilometer lang. Als deelnemer kunt u bij opgave kiezen voor twee startpunten. Bij beide startpunten is parkeergelegenheid aanwezig en kunt u starten tussen 10:00 en 12:30. Tot uiterlijk 16:00 zijn alle bedrijven te bezoeken. Al deze agrarische ondernemers laten u graag hun bedrijf zien, en vertellen waar zij zich mee bezig houden. Ontdek wat uw Sallandse voedselmakers allemaal te bieden hebben, en geniet van ons mooie buitengebied.

Deelname voor volwassenen (v.a. 12 jaar) kost € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 10,- meefietsen, en kinderen onder 4 jaar mogen gratis mee. Naast het happen en trappen, is er op iedere boerderij iets te beleven en leren. Dit maakt de fietstocht een ontzettend leuk uitje voor zowel jong als oud!

Wilt u ook mee happen en trappen, de boer op!? Wacht dan niet te lang met aanmelden; vol is vol! Aanmelden kan via onze website: www.sallandboerteneetbewust.nl. Graag tot dan!