Gered Gereedschap collecteert per bankoverschrijving

De eerder dit jaar aangekondigde huis-aan-huis-collecte van Gered Gereedschap (GG) in de laatste week van augustus is afgelast. In normale omstandigheden collecteren vrijwilligers van GG in Deventer en omliggende dorpen. Dit jaar gaat deze collecte dus als gevolg van de coronacrisis niet door.

De organisatie verwerkt afgedankte gereedschappen tot weer bruikbare werktuigen, die vervolgens naar ontwikkelingslanden worden verscheept, waar ze op technische scholen en in kleinschalige bedrijfjes een tweede leven krijgen.

Dit zinvolle werk gaat – zij het tijdelijk in enigszins afgeslankte vorm – gewoon door en hoewel vrijwilligers het werk doen voor een paar koppen koffie met een koekje, is er geld nodig voor onder meer de huur van werkplaatsen, aanschaf van machines en gereedschappen en materialen zoals schuurpapier, lak en verf, olie en smeermiddelen.

Inkomsten blijven derhalve zeer nodig en welkom. Daarom dit jaar graag donaties per bankoverschrijving: NL04 RABO 0314 9236 75 t.n.v. Gered Gereedschap Deventer.

GG is een landelijke organisatie met rond dertig over heel Nederland verspreide afdelingen en in totaal ruim 500 vrijwilligers. Bij Deventer is er een werkplaats aan de Spanjaardsdijk 92-B ten westen van Lettele.

Het is een stichting met ANBI-status waardoor schenkingen fiscaal aftrekbaar zijn.