Fietsers ‘smullen’ van Sallands boerenleven

Van loonwerker tot varkenshouder en van wormenkweker tot pluimveehouder; de variatie was groot tussen de agrarische bedrijven die hun deuren openden voor publiek afgelopen zondag 21 april. Op ieder bedrijf kregen de fietsers een vers gerechtje; veelal gemaakt van eigen producten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.

 De fietstocht werd georganiseerd door Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland. Ieder voorjaar organiseren deze partijen een fietstocht langs de boer. Dit jaar in de omgeving van Schalkhaar en Lettele. “De maatschappij en landbouwsector staan soms ver van elkaar af, ook hier in Salland. Daarom is het belangrijk dat we elkaar blijven opzoeken en het gesprek aan gaan. Door op ieder bedrijf een hapje of drankje aan te bieden, leggen we de link met voedsel productie. Weten wat je eet; heel belangrijk!”

Bij ieder stoppunt – 7 agrarische bedrijven in totaal – stond een gerechtje klaar voor de ruim 750 fietsers. Van gevuld eitje, zuivel toetje met vers fruit en ijsje, tot broodje beenham en patatje van eigen aardappelen. Bij wormenkwekerij De Lange Pier in Lettele was iets meer creativiteit nodig om een smaakvol gerechtje te bedenken. Verse groentesoep met ‘lange pieren’ in de vorm van lange vermicelli bood de uitkomst!

Al met al een gezellige en positieve dag, waar zowel de fietsers als de organisatie energie van kreeg. “Fijn om zulke enthousiaste reacties en een stukje waardering te krijgen, dan weet je weer waar je het voor doet” laat de organisatie weten.

Door het jaar heen organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland meerdere activiteiten om boer en burger met elkaar te verbinden. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Kijk dan op: www.sallandboerteneetbewust.nl.