Eten uit de picknickmand in Lettele

Lettele, in het hart van Salland. Een gemoedelijk dorp dat een en al rust uitstraalt. Behalve op de plaats waar de Bathmenseweg en de Oerdijk elkaar kruisen. Daar is volop leven. Daar staat restaurant Bras-Koer. Daar ontmoeten fietsers en wandelaars elkaar bij de koffie of de lunch. Daar komen liefhebbers later op de dag tezamen voor een goed diner. Zo ook woensdag 17 april de gasten van Samen Tafelen in Salland.

Ik heb een droom
Eigenaar Michael Spikker vertelt: “Tien jaar lang was ik bedrijfsleider van de Kruidentuin in Mariënheem. Al die tijd droomde ik ervan om voor mezelf te beginnen. En hier in Lettele, kreeg ik de kans toen de voormalige Brasserie Koerkamp te koop kwam. Een goede tent waarvan ik de naam verwerkte in de nieuwe. Maar Bras-Koer betekent ook picknickmand en met de vele wandel- en fietsroutes in de buurt, is dat een bijzondere toevalligheid.

Knooppunt
“In het seizoen is het hier een drukte van belang” zo vertelt Michael. “Dagjesmensen hebben ruime parkeergelegenheid voor hun auto om daarna via koffie op het terras, terug te komen voor de lunch of diner. De gemoedelijke sfeer die ze hier ontmoeten, gecombineerd met vlotte bediening en een gevulde maag na een goede maaltijd, nemen ze mee naar huis.  Zo willen we het ook graag zien”, aldus de goedlachse Michael.

Iedereen gunnen
En een goede maaltijd en gezelschap zien ze bij Bras-Koer ook graag voor mensen die het financieel minder hebben of  eenzaam zijn. Die willen ze graag hun restaurant laten beleven. De vraag stellen of Bras-Koer mee wilde doen aan Samen Tafelen in Salland, was hem beantwoorden.

Daarom zijn we op woensdag 17 april van 17.30 tot 19.30 uur te gast bij Michael en zijn team aan de Bathmenseweg 18 in Lettele. Mensen die in aanmerking komen zijn van harte welkom om voor slechts € 2,50 aan te schuiven bij het diner. Er is plaats voor maximaal 40 personen. Aanmelden kan per mail via tafelen@doorpakkensalland.nl of telefonisch via 06 12626922.