EHBO, doe mee!

Er wordt de laatste tijd in de media heel wat aandacht aan de noodzaak van EHBO besteed en dat is goed. We hebben te maken met onze ouders, kinderen, kleinkinderen, buren, vrienden en collega’s. Veel ongelukjes gebeuren in en rondom het huis, in de speeltuin, op het werk en tijdens het sporten. Het wordt steeds drukker op de weg met als gevolg steeds meer verkeersongevallen. Zo is het bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2018 verplicht voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen om een medewerker in dienst te hebben met een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen, erkend door het IKK. Een verplichting die al vanaf 2015 gold voor gastouders. EHBO is belangrijk voor iedereen!

EHBO’er worden?
Zou u geen EHBO’er willen worden? Denk er eens aan hoe het voelt als er een ongeluk gebeurt en je niets kunt doen? Of je buurman krijgt een hartinfarct of een ernstige bloeding en je weet niet hoe te handelen? Een ambulance is niet direct aanwezig, maar u wel en als u dan een EHBO-diploma heeft, weet u wat u kunt doen. In zo’n geval is tijd heel kostbaar en elke seconde telt. Je kunt direct handelen om erger te voorkomen en dát maakt het verschil.

EHBO’ers in het dorp
In Lettele en Okkenbroek worden verschillende evenementen georganiseerd. Bij al deze evenementen zorgt EHBO Vereniging Lettele-Okkenbroek voor de verplichte vrijwilligers. De vereniging is hard op zoek naar nieuwe leden om deze evenementen ook in de toekomst te kunnen bemannen.

Denk niet dat EHBO saai is, integendeel! We hebben een leuke groep en zijn samen actief bezig. Onze vereniging bestaat binnenkort 65 jaar. Dat is geweldig en wij willen nog heel lang doorgaan, maar dat kan niet zonder nieuwe leden vanuit onze dorpen. Begin 2018 starten wij daarom, bij voldoende deelname, een beginnerscursus EHBO die wordt afgerond met een volledig erkend diploma voor iedereen.

Voorlichtingsavond, 11 december 2017
Wil je ook graag het verschil maken? Ben je 16 jaar of ouder en geïnteresseerd? Kom dan naar onze voorlichtingsavond op maandag 11 december om 20.00 uur in restaurant De Koerkamp in Lettele.

Graag aanmelden via een e-mail naar: ehbo-lettele@live.nl