Deventer Helpt Isoleren: één grote gratis isolatiemaatregel

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van rekeningen. Gemeenten krijgen geld van het Rijk om mensen in nood te steunen. Met dat geld start gemeente Deventer het project Deventer Helpt Isoleren. Mensen met een laag inkomen en een eigen koopwoning komen in aanmerking voor één grote isolatiemaatregel, helemaal gratis. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of (een gedeelte) dubbel glas.

Wethouder Thomas Walder (duurzaamheid): “We weten dat een grote groep mensen problemen heeft door onder meer de stijgende energiekosten. Daarmee blijft er geen geld meer over om te investeren in het verduurzamen van de woning. Met Deventer Helpt Isoleren maken we het mogelijk om wél een stevige stap te zetten. Zo verlagen we samen de energierekening.”

Koopwoningen met energielabel D of slechter
Deventer Helpt Isoleren is voor mensen met een laag inkomen. Dat gaat om mensen met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum, die in een koopwoning wonen met energielabel D of slechter.

Géén eigen kosten
Er zijn géén eigen kosten en de uitvoering wordt door ons geregeld. We werken hiervoor samen met een poule van bedrijven uit de buurt. De gemeente Deventer betaalt de rekening.

Aanmelden is simpel
Aanmelden kan nu via www.deventerhelpt.nl. Meedoen is simpel. We doen een inkomenstoets. De aanvrager kiest in overleg met de energiecoach één grote maatregel.

Samen kijken naar beste isolatiemaatregel
De aanpak Deventer Helpt Isoleren is ontwikkeld door gemeente Deventer samen met Deventer Energie Coöperatie. De energiecoaches van Deventer Energie komen bij de aanvrager thuis langs. Om samen te kijken welke maatregel het meeste effect heeft. Zij helpen met het maken van de keuze.

Andere kleine maatregelen
Daarnaast kijken ze gelijk even mee of er nog andere kleine maatregelen genomen kunnen worden in huis. Ook hebben ze praktische tips.

Gratis energiecoach voor iedereen
Mensen die niet in deze doelgroep vallen kunnen gebruik maken van de gratis energiecoach. Een afspraak maak je eenvoudig en snel via www.gratisenergiecoach.nl.