DE LETTER krijgt een nieuw jasje

DE LETTER is al 36 jaar het dorpsblad van Lettele, gemaakt en uitgegeven door vrijwilligers. Het blad verschijnt nu 10 keer per jaar in A5 formaat en in zwart-wit. Alle aangeleverde informatie door inwoners, ondernemers en verenigingen krijgt altijd een plekje in DE LETTER, maar er zijn geen mogelijkheden om foto’s weer te geven. Vanuit Kulturhus De Spil is besproken hoe we in Lettele  allerlei informatiekanalen in het dorp het beste kunnen gebruiken. Zo ontstond het idee om DE LETTER te vernieuwen. Het blad moet er leuk uitzien en gemakkelijk leesbaar zijn voor iedereen in het dorp. Aansprekende verhalen, interessante berichten en foto’s vergroot de betrokkenheid bij het Kulturhus en het dorp Lettele. Daarom willen we met ingang van september uw vertrouwde dorpsblad in een nieuw jasje steken.

Wat zijn de plannen?
Enkele vrijwilligers hebben in overleg met de vaste kern van DE LETTER de mogelijkheden besproken hoe we het blad aantrekkelijker kunnen maken, zodat de inhoud en vorm nog beter aansluit bij de wensen en behoefte van de Lettelse inwoners. Wij, Wilma Schepers en Yvonne Haaxman, hebben een plan uitgewerkt om DE LETTER zo aan te passen, dat het blad mooier wordt en met nog meer interesse gelezen kan worden. Wij willen meer dorpsinformatie, leuke artikelen, achtergrondverhalen en foto-impressies over Lettelse zaken vermelden. Daarvoor willen we een redactieteam samenstellen, dat zich actief bezighoudt met het ophalen van informatie en nieuws voor DE LETTER. De redactie bewaakt de inhoud en stijl van DE LETTER en stemt de informatie tevens af met de website Lettele.nl. Dit willen we realiseren:

  • DE LETTER in kleur, met foto’s en afbeeldingen
  • Vaste, herkenbare indeling
  • Nieuwsberichten uit Lettele, uitgebreid met journalistieke artikelen en achtergrondverhalen
  • Gemaakt door een redactieteam van vrijwilligers: schrijvers, correspondenten, fotografen en vormgevers.
  • Verschijning: 6x per jaar

Correspondenten, journalisten en fotografen gezocht!
Voor de redactie zoeken we – naast alle mensen die nu al meewerken aan De Letter - correspondenten en journalisten en fotografen.

Een Letter-correspondent is iemand die ervoor zorgt dat alle belangrijke informatie op één gebied op tijd bij de redactie komt. Bijvoorbeeld een ‘correspondent sportactiviteiten’, een ‘correspondent De Spil’ of een ‘correspondent zorgactiviteiten’. Een correspondent voelt zich betrokken bij zijn of haar onderwerp en zorgt ervoor dat de redactie niets ontgaat. Ben je een nieuwsmuskiet en vind je het leuk om mee te werken, meld je dan! Als correspondent schrijf je de korte stukjes zelf of je vraagt iemand anders de stukjes te schrijven.

Een Letter-journalist is iemand die het leuk vindt om af en toe een wat langer verhaal te schrijven, een interview of een reportage. Voel je je aangesproken, meld je aan! De onderwerpen voor de verhalen kun je zelf voordragen, of de redactie kan je vragen om een onderwerp uit te diepen.

Vind je het leuk om te fotograferen? De redactie stuurt je graag op pad om dorpse evenementen in beeld vast te leggen!

Heb je interesse of wil je eerst meer weten? Bel met Wilma Schepers, 06-53807411 of Yvonne Haaxman 06-23188513. In het juninummer van DE LETTER hopen we precies te kunnen vertellen hoe het nieuwe seizoen van DE LETTER eruit gaat zien.

Wilma Schepers en Yvonne Haaxman

Enquête over DE LETTER

Nu er veranderingen op stapel staan, vinden we het belangrijk om uw mening te horen over DE LETTER (en Lettele.nl). Daarom enkele vragen. U kunt de vragen via Lettele.nl beantwoorden. Graag vóór 1 juni a.s.

Klik hier om de enquête te openen