Brief pater Brinkhof jan. 2023

Beste mensen,

Groeten uit Peru waar het lekker heet is, 30 graden. Ik hou van de warmte. Ik hoop dat het bij jullie goed gaat.

Het is hier vakantie, maar politiek gezien een chaos. 50 doden vermoord door politie en militairen in de arme zuidelijke provincies. Vanwege de protesten tegen corruptie en tegen de afzetting van de door hen gekozen linkse president Castillio.

De kloof tussen arm en rijk is zo groot dat het protest losbrak. De arme mensen worden gezien als tweederangs burgers. Er is veel discriminatie. Toen mensen gedood werden vanwege de protesten brak de hel los. Er werd brand gesticht, 3 vliegvelden in het zuiden werden vernield. Er werden ook politie bureaus en gerechtsgebouwen in brand gestoken.

Lima werd ingenomen, een groot historisch gebouw in brand gestoken. Doden en geweld.

We zullen zien hoe het zich ontwikkeld. Maar de nieuwe rechtse president Boluarte wordt onder druk gezet door rechtse fascistische groeperingen om niet af te treden. Je ziet, je verandert niets zonder bloedvergieten. Er zijn 139 wegen in het hele land geblokkeerd. De protesten gaan door. Wij hebben ook een tijdje deelgenomen, wij staan aan hun kant.

Met dit schrijven dank voor jullie steun en giften. Samen kunnen we kleine projecten doen, zoals nu een trap van 85 meter. Verder zijn er nog 20 watertanks nodig van 1100 liter. En zo gaan we door.

Op 5 januari kreeg de bankafschriften van mensen die ons steunen. Maar de bank geeft geen adressen. Via deze weg wil ik alle mensen danken voor de giften.

Je ziet, er verandert niet veel in Zuid Amerika, althans er is een zeer grote polarisatie tussen bevolkingsgroepen, en dat brengt veel ellende.
Er is wel een geweldige solidariteit om te protesteren en veranderingen in gang te zetten.

Vanuit Peru, dank en gegroet, Jan Brinkhof.

Zijn adres is J. Brinkhof, Aptd 0047, Comas 7, Peru. Je kan een kaartje sturen dan weet hij wie hem steunen. Of bellen, zie hieronder.
Vast nummer 0051 5367559 of via whatsapp 0051 921730684 ( In Peru is het 6 uur eerder dan in Lettele )

Bijdragen voor het goede werk van Jan Brinkhof, Bank rekeningnummer NL03RABO01462.03542 tnv. JW Brinkhof te Lettele. Hier blijft niets aan de strijkstok hangen.