Actie Energiebesparen

ENERGIE BESPAREN IN HUIS
Tweehonderd inwoners van de gemeente Deventer kunnen nog dit jaar een handige energiemonitor krijgen waarmee ze beter inzicht krijgen in hun energieverbruik. Ervaring leert dat daarmee flink op energie bespaard kan worden. Dat is goed voor het milieu en het levert geld op.

De gemeente Deventer wil haar inwoners daarbij ondersteunen en stelt in december 2022 voor haar inwoners 200 HanzeBox’en ter beschikking. De uitvoering van deze actie wordt verzorgd door Deventer Energie.

De HanzeBox is een product van HanzeNet, een jong en innovatief bedrijf gevestigd op de “Innovatiecampus De Gasfabriek” in Deventer. Voor deze actie werkt HanzeNet samen met de Deventer Energie Coöperatie en de gemeente Deventer. 

Besparen met de HanzeBox
De HanzeBox is een energiemonitor waarmee het elektriciteit- en gasverbruik  van een huishouden zichtbaar wordt gemaakt op een mobiele telefoon,  tablet en PC. Het gebruik van de HanzeBox door leden van energiecoöperatie LochemEnergie toonde aan dat het met de HanzeBox mogelijk is flink op energiekosten te besparen.

 ENERGIEVERBRUIK TERUGDRINGEN
Sommige apparaten gebruiken ook energie terwijl ze op stand-by of 'uit' staan. Dit heet sluipverbruik.

Bijna niemand denkt er aan dat een computer, de tv, telefoon oplader, het koffiezetapparaat en veel andere apparaten thuis energie gebruiken als ze uit staan. Ze staan dan niet echt uit maar op stand-by. Met de HanzeBox ziet u meteen hoeveel u dat kost.

Voorbeeld: Het terugdringen van het sluipverbruik  van 200 Watt naar 80 Watt, hetgeen heel realistisch is, levert een jaarlijkse besparing op van pakweg 1000 kWh. Bij een kWh-tarief van €0,60 is de besparing €630 per jaar.

Omdat de HanzeBox ook het gasverbruik bijhoudt ziet een gebruiker meteen wat het effect is als de thermostaat een graadje lager staat.

AFHALEN HANZEBOX
Inwoners van de gemeente Deventer kunnen de energiemonitor afhalen op maandagmiddag 19 december en vrijdagmiddag 30 december tussen 13:00 uur en 17:00 uur bij het Duurzaamheidscentrum van de gemeente Deventer op het adres Grote Kerkhof 1.

Voor deze actie geldt: OP is Op
Voor meer informatie:
Willem Poterman – HanzeNet -  06 1203 5376
HanzeNet B.V.
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer