Aangepast herdenking Lettele 4 mei 2020

De dodenherdenking heeft dit jaar vanwege de coronacrisis een heel andere vorm. Daarover informeren wij u graag met dit bericht.

Herdenking en kranslegging
Er vindt in de ochtend - zónder publiek - een herdenkingsdienst plaats en een kranslegging. Beide worden opgenomen op video en zijn in de loop van de dag te bekijken via www.lettele.nl

Bloemen leggen bij het monument
Tussen 16.00 uur en 19.30 uur kunnen uw eigen bloemen gelegd worden bij het monument. De vazen staan dan klaar. Er is een erewacht aanwezig en natuurlijk moeten alle Corona maatregelen strikt in acht genomen worden!

Boek “Geen grip meer, oorlog in Lettele”
In de herdenkingsdienst komt ook het nieuwe boek “Geen grip meer, oorlog in Lettele” aan de orde. Marion Kogelman-Bloo zal er iets over vertellen. Diegene die het boek heeft besteld krijgt het op 4 of 5 mei thuis bezorgd.

10 mei a.s. om 08.00 uur zendt RTV Oost het programma Hoogtij uit. Daarin is het interview te zien met Marion over het boek.

Noteert u vast zaterdag 17 oktober a.s. in uw agenda. Indien mogelijk zal er die dag een bijeenkomst zijn rondom ‘Lettele 75 jaar bevrijd’ met onder andere een tentoonstelling van het dorpsarchief en een bijdrage van Marion Kogelman-Bloo.

Berichten van de gemeente
Er zijn opnames gemaakt van de herdenkingsmonumenten in de stad en de dorpen.
Deze opnames worden op 4 mei uitgezonden via DeventerRTV: http://www.deventerrtv.nl/

Rondom de regelgeving met betrekking tot het vlaggen op 4 en 5 mei heeft de gemeente laten weten dat de inwoners van de gemeente worden verzocht om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers En op 5 mei om de vrijheid uit te dragen als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd. Beide zijn een belangrijk symbool, ook tijdens de herdenking dit jaar.

Bezoek Royal Canadian Dragoons 2021
Men heeft laten weten in 2021 alsnog naar Lettele te komen voor de herdenking van de slachtoffers uit dit regiment. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Ook deze bijzondere herdenking is georganiseerd door de werkgroep 4 mei van het Plaatselijk Belang in samenwerking met de SECL, de Kerk, More Music Orkest en vele andere vrijwilligers.