15e Editie van de Rastercup gaat van start!

Deventer - In de voorjaarsvakantie, van 20 t/m 23 februari, organiseert Raster de 15e editie van de Rastercup. Meer dan 50 teams, uit heel gemeente Deventer, strijden met en tegen elkaar in dit mooie en grootste indoor voetbalevent van Oost Nederland. Een spannende strijd in Sporthal Keizerslanden.

Iedereen is welkom
Op dinsdag 20 februari gaat, met ruim 400 jongeren, het voetbaltoernooi van start. Dan speelt de jeugd in de leeftijd van 7 t/m 9 jaar tegen elkaar. Jongens, meiden, gemixt, alles is mogelijk deze dagen. Woensdag is de leeftijd 10 t/m 12 jaar. Donderdag 13 t/m 15 jaar en vrijdag de 16+ categorie. Met als hoogtepunt op de laatste dag: een mysterieteam die de strijd aan gaat. Wethouder Rob van Geest trapt ook een balletje mee in de halve finale op vrijdag.

Niet alleen winnen is belangrijk
En bij Raster staat niet alleen het winnen centraal. Teamspirit en fair play spelen een net zo belangrijke rol. Hoe speel je samen in je eigen team en hoe stel je je op tegen de concurrentie.
Naast het voetballen is er een actief randprogramma. Je kunt bijvoorbeeld tafeltennissen, voetvolley of meedoen aan de hooghoud competitie. Heb je DJ-skills, dan kun je deze laten zien op de draaitafels of een potje FIFA voetbal spelen op de PlayStation.

Het ontstaan
De Rastercup is 15 jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Toen nog buiten op een voetbalveld. Het idee achter de cup is altijd geweest om ieder kind in gemeente Deventer een leuke voorjaarsvakantie te geven. Vooral als je niet op vakantie gaat. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een scala aan vrijwilligers en stagiaires en natuurlijk de kinder- en jongerenwerkers van Raster zelf wordt er al 15 jaar een super mooi programma neergezet. En daarmee zijn we nu het grootste indoor voetbal event, zonder voetbalclub, dat jaarlijks wordt georganiseerd.

Kom je ook aanmoedigen?