Week van de Techniek

Basisschoolleerlingen weer aan de slag met wetenschap en technologie.

Inmiddels een traditie en iets waar basisscholen naar uitkijken: de jaarlijkse Week van de Techniek. Ook dit jaar maken leerlingen uit groep 7 van Deventerse basisscholen en omstreken kennis met wetenschap en technologie.

Hoe leuk techniek kan zijn: dat moet je vooral jong ontdekken. Vandaar dat Platform Techniek Deventer ook in 2018 weer de Week van de Techniek organiseert.

Na veel goede en mooie reacties op de vernieuwde opzet van de Week van de Techniek zal dit jaar wederom de Week in de vernieuwde vorm gaan plaats vinden. Dit betekent dat in week 12 groepen basisschoolkinderen op bedrijfsbezoek gaan. Vooraf zijn de groepen leerlingen gekoppeld aan een bedrijf. De leerkrachten van deze groepen leerlingen hebben contact gehad met het bedrijf dat ze gaan bezoeken om te onderzoeken of ze ter plekke een opdracht kunnen uitvoeren. Bij sommige bedrijven kunnen de leerlingen ter plekke iets maken en/of onderzoeken. Bij sommige locaties is dat lastiger en wordt op de locatie getoond welke technieken zij allemaal nodig hebben op te kunnen functioneren. Alle scholen krijgen een ‘verwerkingsopdracht’. Dat wil zegen dat zij op een creatieve manier het bedrijfsbezoek moeten presenteren. De uitvoering van deze verwerkingsopdracht worden ten toon gesteld op 24 april in de Technicampus tijdens de Open informatieavond.

Overzicht van de matching bedrijf en basisschoolgroep(en) 7:

Bedrijf School
Witteveen+Bos Adwaita
Burgerweeshuis Olijfboom 7b
Machinefabriek Geurtsen Slingerbos
Technische Unie Windroos, Schakel
Ardaghgroup Wizard 7a en 7b
Koninklijke Auping Wizard 7c en 7d
Deventer Schouwburg Deventer Leerschool, Flint
Klein Klouwenberg Boon Santa Maria
Van Lente Systeemintegratie Hovenschool
Haafkes Veldwachter Vijf-er 7a, Borgloschool
Waterschap Drents Overijsselse Delta Panta Rhei
Smurfit Kappa Zedek Rank
Trouw Nutrition Palet
WDW (De Scheg), i.s.m. Van Dorp en Van Wijnen Dorpsschool, Kolmenscate
PHB Deventer Vijf-er 7b

Vooruitlopend op persbericht 2 en 3 willen wij hierbij al reeds vermelden dat in week 15 de deelnemende basisscholen verwacht worden in de Lebuinuskerk voor deelname aan de Week van de Techniek. Op dinsdag 24 april om 17:30 uur zal de Open Informatieavond plaats vinden op de Technicampus.

De organisatie van de Week van de Techniek wordt medemogelijk gemaakt door: