Vierendertigste keer Lettelse Revue !

“Revue is er vanavond weer voor u”.  Velen van jullie herkennen vast nog wel het openingslied dat we jaren achtereen hebben gezongen. Het is bij iedereen van de Lettelse revue zo bekend dat het voorafgaand aan de revueavonden steevast wel een keer door een of andere stoorzender wordt gezongen om zo te proberen de opperste concentratie van de spelers te verstoren. Dat hoort dan allemaal bij de vaste gebruiken van de revue achter de schermen. Zoals: het gezamenlijke Beerenburg drankje vooraf, de groepsknuffel. Een ander hardnekkig vast ritueel is dat alle spelers in de kelder bij Alfons al jarenlang hun eigen vaste plek hebben waar ze zich omkleden en hun spullen hebben liggen. Zo moet je niet achterin de kelder zijn en proberen om tussen Hans en Leo een plekje te bemachtigen. Grote kans dat je je spullen kwijt bent en het pas weer terug krijgt op de zondagochtend na de laatste voorstelling. Wat mij betreft is dat toch wel een beetje een gevalletje van misplaatste sterallures. Enfin, we zullen het er verder niet over hebben, anders moet ik het bezuren deze zeum voorstellingen.

Zeum? Ja zeker zeum. Geen zes, maar zeum voorstellingen. Hoe dat, hoor ik u vragen, net als postbode Siemen.

Nou, omdat we een zondagmiddagmatinee hebben. Een beetje gezelschap van enige naam en faam heeft tegenwoordig een matinee voorstelling op het menu staan. Dus nu ook de revue. Op zondagmiddag 28 januari 2018!  Hiermede komen we tegemoet aan een verzoek van een aantal oudere Lettelenaren die de avonden vaak te druk vinden. Maar maak je niet ongerust: we gaan dan wel de hele revue spelen en we doen dat ook niet op 33 toeren i.p.v. 45 toeren. We hopen hiermee de wat oudere Lettelenaren een groot plezier te doen met minder stoelen in de zaal en wat meer ruimte om te zitten. Er zijn die zondag 150 plaatsen beschikbaar tegenover ruim 200 op de avonden. We vinden het wel erg belangrijk om deze middag dan ook juist voor deze doelgroep te houden en b.v. niet voor schoolkinderen of vriendengroepen die op een avond niet terecht kunnen.

Dus: zeum voorstelllingen.
En daarmee verklappen we meteen de titel van deze 34e revue: Zeum!
Klein maar zeker niet onbelangrijk detail. Zeum is dit jaar ook de toegangsprijs van de revue. Een gigantische prijsverhoging van zes naar zeum euri! We hopen dat dit weinig invloed zal hebben op de kaartverkoop.  En nog een aardigheidje: Lettelenaren die een kaartje kopen in de voorverkoop en kunnen aantonen dat ze zeumenzeumtig jaar zijn, krijgen een vrijkaartje!

Wat mag u deze revue verwachten? Wat ons betreft ongeveer hetzelfde als vorig jaar maar dan wel geheel anders. Dan weten jullie genoeg.
Toch zijn er een paar zaken geheel nieuw. De spelers en schrijvers zijn met elkaar na de zomer op trainingskamp geweest. …Een inspiratieweekend noemen ze dat… Nou nou! Maar in ieder geval  een zeer nuttig weekend waarin met elkaar ideeën zijn uitgewisseld en deze dan samen wat meer uit te werken. Bovendien is zoiets ook goed voor de teambuilding, zeggen ze altijd. Maar of dat nou nodig is voor dit gezelschap???

Een flink aantal stukken en liedjes staan al in de steigers, de dansdeerns zijn druk bezig. Zelfs de decorbouwers en kledingdames zijn al gesignaleerd. Dus dat betekent dat het vanaf nu echt serieus gaat worden.

Nog meer nieuwigheid: Bernadette te Boekhorst verzorgt dit jaar samen met Fien Kleine Koerkamp de sponsoring en zij regelen de prijzen voor de uitsmijter van de revue: de verloting. Bernadette neemt de plaats in van Gertien Obdeijn. Beste sponsoren: dan weet-ie d’r vaste van.

Laatste nieuwigheid: de kaartverkoop start traditiegetrouw altijd bij Erwin van “Buitenspeelgoed”.  Maar Erwin zit dan net in het buitenland. Dus wijken we voor de start van de kaartverkoop uit naar Café Spikker op zaterdagmorgen 16 december van 10.00 – 13.00 uur. Vanaf maandag start de kaartverkoop in de winkel van Erwin Kleine Koerkamp  en dan start ook de internetverkoop. Zoals gezegd, slechts zeum euro (€ 7 voor niet Lettelenaren). Geen geld voor een avondje skik!

Vanaf maandag 18 december gaat dus ook de internet verkoop van start op www.binnenenbuitenspeelgoed.nl.
Voor zowel de kaartverkoop aan de toonbank als ook de internetverkoop geldt de regel maximaal 10 kaarten per persoon. Er kan digitaal betaald worden en er kunnen  kaarten gereserveerd worden. Er is een mogelijkheid om kaartjes op te laten sturen, dit kost 2 euro extra. Kaarten die gereserveerd zijn (nog niet betaald) moeten binnen 2 dagen afgehaald zijn, anders gaan ze weer in de verkoop. Klinkt streng maar is tegelijkertijd ook logisch gezien de snelheid waarmee de kaarten de deur uitvliegen!
Telefonisch bestellen van kaarten bij Erwin of via de organisatie van de Lettelse revue is niet mogelijk.

Wees er snel bij, want vorig jaar waren vier van de zes voorstellingen heel snel uitverkocht!

De uitvoeringen  vinden plaats bij café Spikker op:
Vrijdag            19 januari 2018
Zaterdag         20 januari 2018
Vrijdag            26 januari 2018
Zaterdag         27 januari 2018
Zondag            28 januari 2018 – voor  ouderen om 14.00 uur
Vrijdag              2 februari 2018
Zaterdag          3 februari 2018
En zoals altijd gaat het gordijn stipt open om 20.00 uur.

Kijk ook eens op onze website www.revue-lettele.nl of volg ons op Facebook!
En ondertussen werken we stug door, maar met veel plezier, aan onze 34e revue ZEUM!

Wij van de lettelse revue