Uitnodiging bijeenkomst dorpswinkel

Beste Lettelenaren,

Hierbij nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op vrijdagavond 12 oktober a.s. in Kulturhus De Spil. Deze avond die begint om 20.00 uur en wordt afgesloten om 21.30 staat in het teken van de vraag of en op welke wijze 'een winkel' kan blijven in Lettele.

Nadat bekend werd dat Ronald en Everlien Lipholt hun pand te koop hebben gezet, hebben wij als PB bestuur en bestuur van KDS besloten om voornoemde bijeenkomst te organiseren. Het besluit van Ronald en Everlien betekent dat zij de winkel op termijn gaan sluiten. Wanneer dat is weten we niet, dus we kunnen nog gewoon boodschappen blijven doen.

In de bijeenkomst willen we met de aanwezigen de wensen, verwachtingen en ideeën rondom een boodschappen winkel in Lettele uitwisselen. We vinden het belangrijk om daarbij het volgende al vooraf aan te geven:
Als PB en KDS hebben we géén pasklare oplossingen voor handen. De bijeenkomst is beeldvormend. Mocht het zo zijn dat er kansrijke ideeën en initiatieven zijn, dan horen daar ook aanpakkers bij. Indien gewenst willen wij dan wel kijken of en op welke wijze wij initiatiefnemers en aanpakkers kunnen ondersteunen. Maar dat geldt voor alle inwoners van ons dorp.
En laat helder zijn: er is nog een winkel, we kunnen nog boodschappen doen, het pand staat gewoon in de verkoop en daar hebben wij géén invloed op.

Het programma is als volgt:
19.45 inloop met koffie.
20.00 uur: aftrap en in beeld brengen van de verwachtingen bij een boodschappen winkel
20.20 uur: start dorpsraadpleging aan de hand van een aantal scenario's.
21.10 uur: stand van zaken opmaken, conclusies trekken en vooruitblik
21.30 uur: afsluiting

We hopen dat u aanwezig zult zijn. Lukt dat niet, dan kunt u uw ideeën/wensen kwijt via pb@lettele.nl

Bestuur PB en Bestuur KDS