Start voorverkoop "Geen grip meer"

Op 1 maart a.s. start de voorverkoop van het nieuwe Lettelse boek.

"Geen grip meer"
Oorlog in Lettele door de ogen van Marie Groot Koerkamp.

Wees er snel bij, de oplage is beperkt!

Marie Groot Koerkamp woonde in de Tweede Wereldoorlog op de boerderij, midden in Lettele. Aan de Bathmenseweg, achter het kerkhof. Samen met haar man Tone en hun vijf kinderen. Tijdens die jaren houdt ze een dagboek bij, waarin ze nauwgezet de oorlog in Lettele beschrijft. En het dagelijkse leven op de boerderij.

Met de dag worden ze in hun vrijheid beknot. Zelfs de opbrengst van het melken en dorsen wordt door de bezetter gecontroleerd. Marie verliest de grip op haar leven. Vooral wanneer er op het eind van de oorlog Duitse soldaten bij hen thuis verblijven. Er wordt flink geschoten rondom de boerderij en de ‘beste kamer’ wordt ingericht als operatiezaal.

Kleindochter Marion vond enkele jaren geleden het dagboek van oma. Ze volgde de voetsporen van oma Marie en dook in de oorlogsgeschiedenis van Lettele, nu 75 jaar geleden.

Het boek ‘Geen grip meer’ is het verhaal van haar oma. Een verhaal over angst, armoede en het verlies van autonomie. Maar ook een verhaal over hoop!

Prijs van het boek: voorverkoop 10 euro*, vanaf 4 mei 12,50 euro*

 Bestellen kan als volgt:

  1. Aanmelden en betalen bij Binnenenbuitenspeelgoed (firma Roesink) en Kapsalon Annemiek
  2. Aanmelden bij Marion Kogelman via opvoeden@marionkogelmanbloo.nl
  3. Aanmelden (en betalen) via de website binnenenbuitenspeelgoed.nl
    Wanneer u bij digitale bestelling kiest voor de optie ‘toezenden’, worden de verzendkosten in rekening gebracht.

    In principe geldt: boek afhalen op 4 mei (na de dodenherdenking) of 5 mei bij Café De Koerkamp in Lettele.

 (*dit is een prijs zonder winstoogmerk. Het boek wordt mogelijk gemaakt met bijdragen van de Rabobank, de Ondernemersvereniging Lettele, St. Vrienden van de Nicolaas, stichting Wesselings van Bremen, WijDeventer, Binnenenbuitenspeelgoed en de gemeente Deventer)