Memory Lettele is klaar, spelen maar

Het is ons gelukt, het memoryspel van Lettele was net voor Sinterklaas klaar. Op donderdag 3 december lag het spel in de nieuwe Super Lettele om afgehaald te worden.

Richard Wigink (hij is samen met dochter Britt de bedenker van het spel) heeft de eerste vijf spelen aangeboden tijdens Ontmoeten in Eigen Dorp. Het eerste exemplaar was voor de OED groep zelf, de deelnemers van ontmoeten in eigen dorp hebben de meeste namen bij elkaar verzameld. Het tweede exemplaar is aan de oudste inwoner van Lettele aangeboden, Gerrit Daggenvoorde (Assinks Gerrit). Hij was blij verrast en vond het een eer om met zijn naam in het spel te staan en een exemplaar te mogen ontvangen.

Verder was er voor de jongste inwoonster van Lettele een spel, Anna Haarman, geboren op 17 november 2020 en woont op de boerderij van Lingevenne. Anna heeft zelfs al een bijnaam: Ze is namelijk de dochter van Roy van John van Tonny van Beltmans Garrat uut Heet’n. Bijna net zo lang als Jeffrey van Jeroen van Hein van Mans van Mies van de winkel 😊

Ook het Dorpsarchief Lettele, de zonnebloem en KBO kregen  samen ook een gratis exemplaar van Richard Wigink.

Abby de Waal van Sign Solutions heeft ons geholpen met de uitvoering. Ze heeft er heel wat (vrije avond) uurtjes in gestopt met een prachtig product als eindresultaat. Hartelijk dank Abby!

Het spel is mede mogelijk gemaakt door een toekenning van subsidie “Vitale en gezonde samenleving 2020” van Provincie Overijssel. Ook een aanvraag “Snelle actie” bij Wij Deventer werd gehonoreerd. Plaatselijk belang stond garant en regelde de financiële afwikkeling. Het was een leuk project waarbij veel verbinding is gelegd. Inmiddels zijn de meeste spelen afgehaald en hopen we dat iedereen er veel plezier aan beleefd.

Hoe speel je het spel?
Zoek de bijnamen bij de echte namen. De nummers op de kaartjes corresponderen met elkaar. Het spel bevat 126 kaartjes, 63 echte namen en 63 bijnamen.

Verdeeld in 3 kleuren; geel, blauw en rood. Je kunt het dus ook per kleur spelen.

Extra variatie: op de achterkant van de kaartjes is een geografische kaart uit 1915 van Lettele geprint, dit vormt een puzzel.

Wat kost een spel?
Door de mooie subsidies kunnen we het spel voor een mooie prijs van €25,- aanbieden.

Wil je nog een spel?Bij Super Lettele ligt een bestellijst. Zet je naam en mailadres erop. Dan krijg je na de feestdagen alsnog het spel.

Fijne Feestdagen gewenst!

Irma Nijenkamp ( Irma van Peter van Wim van Toers) & Anja te Boekhorst (Anja van Tony van Beltmans Garrat)

Aanbieden van spel door Richard Wigink

Samen met ontwerpster Abby

Oudste inwoner Dhr. Daggenvoorde krijgt een spel aangeboden