Kunstfietsroute: ‘Kunst van Hier tot Ginder’ 2018

Prachtige fietstocht met kunst, theater en muziek op bijzondere locaties in Salland!

De 15e editie van ‘Kunst van Hier tot Ginder’ wordt weer bijzonder. Op zaterdag 9 en zondag 10 juni van 10.30 tot 17.30 uur bent u van harte welkom te komen fietsen, kijken en genieten. Deelname aan de Kunstfietsroute (bezoekers zijn meerdere dagen welkom!) bedraagt € 2,50 p.p., kinderen en jongeren t/m 12 jaar fietsen gratis mee.

‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een mooie fietstocht door het afwisselende Sallandse landschap met beeldende kunst- en theaterprogrammering op bijzondere locaties. Dit jaar zijn dat (historische) boerenerven, statige bomenlanen, een kwekerij, kapschuur, prachtige tuin en kleine dorpen. De route van 25 kilometer is in het buitengebied van de gemeente Deventer; dit jaar voert de route langs Okkenbroek, Haarle, Nieuw Heeten en Schoonheten.

Het hart én startpunt van de route is Okkenbroek. Bezoekers kunnen echter ook op elk willekeurig punt van de route starten. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 14 km.
Op iedere locatie is het programmaboekje te verkrijgen. Met onder meer de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk etc. Voorafgaand aan het weekend is het programmaboekje verkrijgbaar bij o.a.: Terras a la Monique- Okkenbroek, Supermarkt, Cultuurhuus/infopunt Bathmen, Cultuurhuus Heeten, café/cafetaria Vosman Nieuw Heeten, Tankstations Te Riele en Welgraven in Lettele en de VVV’s in Deventer en Holten.

Kunst, theater en muziek
Professioneel beeldend kunstenaars maken speciaal voor de locatie nieuw werk. Dit jaar realiseert Marianne Lammersen architectonische elfenbankjes aan de bomen en kunnen volgens Willem de Haan bezoekers uit de randstad met de metro op de Eekteweg komen. Faboloka speelt een poëtische voorstelling en Duo Berlingo laat de thema’s speelsheid en kameraadschap zien. En natuurlijk is er amateurtheater in Okkenbroek zelf. Voor het volledige programma: www.kunstvanhiertotginder.nl

Deze 15e kunstfietsroute wordt georganiseerd door Stichting Kunst van hier tot Ginder Okkenbroek en Kunstenlab.