KBO Nieuwjaarsbijeenkomst 2019
Na de koffie met een lekkere oliebol, wenste Freerk alle 35 leden maar ook Michiel Bussink die deze middag verzorgt, de beste wensen voor het nieuwe jaar. Michiel vertelt ons dat veel van ons voedsel tegenwoordig van ver weg komt en meestal weten we niet eens waar het vandaan komt.
Het heeft heel veel voordeel om voedsel uit de buurt te gaan eten. De transporten zijn korter dus er word minder brandstof gebruikt en er zit geen groothandel en supermarkt keten tussen die de prijs bepaald. Hier in deze buurt zijn vele kleine ondernemers waar je groente, fruit, melkproducten, meel e.d. kunt kopen.
Na de pauze heeft Michiel ons vertelt over wilde eetbare planten en waar je op moet letten bij het plukken hiervan. Je moet niet langs drukke wegen en langs akkers plukken. Ook moet je met liefde en beleid plukken en niet meer dan je kunt verwerken. De bekendste groente die je zo uit de natuur plukt zijn zuring, zevenblad en brandnetel. Ook bramen,vlierbessen, bosbessen en rozenbotters kun je plukken en verwerken in gelei jams en likeuren. Hij heeft een aantal boeken hierover geschreven en hij geeft ook workshops over die onderwerpen.
De volgende bijeenkomst is op woensdag 6 februari in zaal de Koerkamp.