KBO met Eric Stegink van "Piggy 's Palace".

Woensdag 3 oktober was er in zaal De Koerkamp weer een ledenmiddag, die bezocht werd door
49 personen. Betty heette Eric en ook alle aanwezige leden van harte welkom. Hierna las Trees het toepasselijke gedicht "Een big in de modder" voor.

Daarna vertelde Eric over zijn bedrijf dat hij samen met zijn vrouw Paula, 3 vaste medewerkers en enkele stagiaires runt.

Zijn bedrijf bevat 3 locaties met 500 zeugen en 2.000 biggen in Bathmen en 2.000 vleesvarkens in Stadtlohn  ( Duitsland)  met daarbij een eigen PiPaPorc vleesconcept waarbij varkens buiten lopen en van de glijbanen glijden. Daarnaast is er een biologische varkenshouderij met 100 zeugen en 800 vleesvarkens in Raalte. Duurzaamheid in zijn bedrijf uit zich d.m.v. luchtwassers, zonnecollectoren, biomassakachel en hoog dierenwelzijn standaard.

Piggy's  Palace is bekent geworden door haar innovatieve en creatieve ideeën, zoals varkensglijbanen en de wereldprimeur van een echte varkenskaas. Hun PiPaPork vlees is gegarandeerd zonder antibiotica, van varkens uit de wei, de modderpoel en door meer beweging groeien ze langzamer, dat komt de smaakt ten goede.

In de pauze met een drankje kreeg iedereen, drie warme en drie koude hapjes.

De warme hapjes waren: bakleverworst, bloedworst en stukjes tong. De koude hapjes waren: zure zult, leverworst en boerenleverworst. Een paar personen die goed geraden hadden wat Eric en Tessa (de stagiaire die de hapjes gebakken had) serveerden, kregen daarvoor een worst.

Hierna werden er nog vele vragen gesteld over zijn varkensbedrijf en beantwoord.

De volgende bijeenkomst is op 7 november in zaal Spikker, met oud huisarts Joop Blaauw uit Bathmen.