Gaan we ons eigen Kjelsbier maken?

Naar aanleiding van de laatste activiteiten Kjels van Lettele.

Het zat al in mijn hoofd, maar nu weet ik het zeker. Wat ik lang geleden als eens een keer heb geprobeerd, wil ik nu weer echt gaan doen: zelf bier brouwen. Dat is niet moeilijk, alleen wil ik dan ook nog graag lekker bier brouwen en niet alleen ‘interessant’ bier. Op het Reterink hebben we er de ruimte voor en omdat het voor onze andere activiteiten ook interessant kan zijn, wil ik ook de investeringen doen.

Wie heeft zin om in een groepje te gaan uitzoeken hoe we dat kunnen doen? Om je te laten inspireren kun je kijken op http://www.hobbybrouwen.nl . Als je daar begint te lezen, houd je niet meer op.

Het eerste doel is een soepel Kjelsbier te brouwen zodat we alvast één Kjelsactiviteit voor volgend jaar hebben: een paar kratten Kjelsbier legen.
Op langere termijn kunnen we misschien alles zelf doen: gerst verbouwen, hop telen, mouten enz. De ruimte is er, de kennis moeten we ontwikkelen. Laat me even weten of je zin hebt om mee te doen: info@hetreterink.nl

Ed

Meer lezen over de Kjels? www.kjelsvanlettele.nl