Erve de Poll
Dagbesteding in het groen

Holterweg 136
7434 PB Lettele

Tel: 06-30212736

E-mail:  info@ervedepoll.nl

Website:  www.ervedepoll.nl

 

 

 

Op dit moment woensdag, donderdag en vrijdag.
Vanaf 31 aug. 2021 ook op dinsdag. Van 9.00-16.00 uur.

In het buitengebied van Lettele, dichtbij Holten en Bathmen, ligt Erve de Poll. Erve de Poll is een dagbesteding voor mensen met een zorgvraag, bijvoorbeeld dementie. Onze deelnemers willen graag nog zingeving geven aan hun dag, zich nuttig voelen. Bij Erve de Poll ervaren deelnemers dat ze van waarde zijn, dat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan het dagelijkse bestaan op de boerderij. Op het erf en in de boerderij doen zij mee in het dagelijkse ‘normale’  leven. Niet bezig zijn met beperkingen maar juist met de mogelijkheden binnen het ziektebeeld. Zo lang mogelijk een zinvol en afwisselend leven leiden in een veilige en vooral gezellige omgeving. Dat zijn de thema’s waar wij voor staan.

Korte samenvatting van activiteiten

Mensen die de diagnose dementie of Alzheimer hebben gekregen, doen niet meer mee. Wij vinden van wel! Op de boerderij is geen dag hetzelfde en er is altijd een zinvolle activiteit te vinden. Het ziektebeeld staat daarbij nooit centraal. Samen met onze deelnemers beoordelen we wat passend is. Niet iedereen heeft de behoefte om fysiek bezig te zijn en dat hoeft ook niet. Samen door de krant bladeren of koffie zetten hoor ook bij het leven op de boerderij. Het kan natuurlijk ook dat iemand in het werkende leven monteur is geweest, wat is er dan fijner om nog eens lekker te kunnen sleutelen.

EVEN BEZIG ZIJN MET WAT ANDERS ZIJN
Niet bezig zijn met beperkingen maar juist met de mogelijkheden binnen het ziektebeeld. Zo lang mogelijk een zinvol en afwisselend leven leiden in een veilige en vooral gezellige omgeving.
SAMEN KOKEN
Onze boerderij biedt bijna alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd. We streven er naar om onze cliënten dagelijks samen te laten koken met de boerin. Boontjes afhalen, aardappels schillen of sla wassen zijn zomaar een paar klusjes die hier bij kunnen horen en die we samen oppakken.
LEKKER ROMMELEN IN DE SCHUUR
Onze schuren bieden de mogelijkheden voor diverse activiteiten. Gewoon lekker aanrommelen in de schuur, kan heel nuttig zijn. Vooral ouderen kunnen het bezig zijn in het schuurtje van thuis ontzettend missen. Samen creëren we nuttige activiteiten zonder druk.