Dorpsvisie: waar kies jij voor in Lettele?

Laat je stem horen op 27 november 20.00 uur in de Koerkamp 

Lettele is een fijn dorp, maar hoe houden we dat zo? Hoe wil je wonen, leven, werken, opgroeien, oud worden in Lettele en omgeving? Dit jaar werkt Plaatselijk Belang samen met jullie aan de toekomst van ons dorp. We maken een nieuwe Dorpsvisie. Het doel is om een Dorpsvisie te maken waar iedereen wat mee heeft. Hierbij hoort ook een concreet uitvoeringsprogramma voor de komende jaren, zodat we aan de slag kunnen.

Op 30 oktober waren alle Lettelenaren uitgenodigd om hier samen mee aan de slag te gaan. Dit heeft veel mooie ideeën opgeleverd van 31 dorpsgenoten, zoals:

  • We willen meer betaalbare starterswoningen voor Lettelenaren en een coöperatie kan zorgen voor woningen voor kwetsbare groepen, jongeren, ouderen.
  • We organiseren een groot festival in Lettele.
  • We leggen glasvezel in de kern aan.
  • We bouwen een grotere sporthal.
  • We leggen bredere fietspaden, goede voetpaden en een veilige schoolzone aan.
  • De regelgeving voor bedrijven versoepelen we en bedrijven mogen zich vestigen in voormalige agrarische bedrijven.
  • Er worden Woonzorgcombinaties gemaakt, zodat zorgbehoevenden in het dorp kunnen blijven.Er komt een spin in het web van alle zorgvoorzieningen, zorgcoördinator.
  • We maken een Dorpsgids waar je alles kan vinden.

Maar we kunnen niet al deze dromen verwezenlijken, dus we zullen moeten kiezen. Dinsdagavond 27 november hebben we de afsluitende bijeenkomst waar de uitkomsten gepresenteerd worden en we gezamenlijk gaan beslissen welke in de Dorpsvisie komen.

Iedereen is van harte uitgenodigd op 27 november om 20:00 uur in de Koerkamp.  

Welke dromen en ideeën mogen volgens jou verder uitgewerkt gaan worden de komende jaren? En staat jouw droom er nog niet bij, wees er dan zeker bij op 27 november!

We zien je graag terug op deze avond en nodigen ook de inwoners uit die niet op 30 oktober aanwezig konden zijn. Omdat jullie stem ook nodig is om de toekomst voor Lettele te bepalen.

Met vriendelijke groet,
Plaatselijk Belang Lettele, Linde en Oude Molen

p/a Secr. Harry ter Beek
Hein Braakhuisstraat 26
7434SK Lettele