Diabeter gaat fietsen voor het goede doel!

Diabeter ( kliniek voor Diabetes type 1 in Deventer ) gaat  'op de fiets naar de EASD' in Barcelona ( Europees congres voor diabetes behandelaren ). Zij doen er uiteraard wat langer over dan de rest, maar dat is dan ook voor het goede doel 'Life for a Child' in Nepal. Diabeter helpt sinds 2005 het programma van Life for a Child en heeft zich het lot van kinderen in Nepal aangetrokken. We zorgen naast financiële ondersteuning ook voor educatie en materialen voor de Nepalese diabetesteams. https://diabeter.nl/nl/nepal/

Er wordt gefietst om kinderen met diabetes in Nepal te voorzien van insuline, bloedglucosemeters met strips en steeds betere zorg door diabetesteams. De fietsfanaten die daarvoor 840 km (nee, niet helemaal dus, maar vanaf Cluny in Frankrijk) gaan fietsen zijn Per Winterdijk, Gerrie Lodeweges ( Lettele ), Henrike van Eede en Marja Buijs en enkele mensen met diabetes, niet werkzaam bij Diabeter. Ze gaan fietsen van 5 tot en met 15 september 2019. Ze gaan onderweg afzien in tenten om de kosten te drukken, maar er wordt wel voor hen gekookt (en gelukkig is er ook een bezemwagen voor als het echt niet meer gaat).

Zou je erover na willen denken of je €0,10/km of elk ander bedrag gaat sponsoren? Misschien maar meteen, dan kan je het niet meer vergeten. Maak over op 'Stichting vrienden van Diabeter'o.v.m. 'Fietsen voor Nepal' op rekening NL53RABO 0123942500

Oproep: er wordt nog gezocht naar een busje met 7/8 zitplaatsen. Wie heeft of kent iemand die zo'n busje wil uitlenen (of tegen geringe kosten) voor het goede doel, heel graag.

Groetjes Gerrie Lodeweges – Obdeijn 06 12763311

Fietsexcursie in Malaga Mei 2019.

Gerrie Lodeweges, Diabetesverpleegkundige Diabeter Oost.

Ik werk sinds bijna drie jaar als diabetesverpleegkundige voor volwassenen met Diabetes type 1 in Deventer. Ik begeleid en help al meer dan 20 jaar diabetes patiënten in thuiszorg, ziekenhuis en nu in deze specialistische kliniek voor type 1 diabetes.

Het positieve aan Diabeter vind ik de focus op Type 1, kinderen en jong volwassenen, hoewel ook zeker volwassenen welkom zijn en we die ook meestal goed kunnen helpen. Juist de zorg op maat en aansluiten bij wat iemand nodig heeft vind ik prettig werken. Ook het vele onderzoek naar de genezing van Diabetes is waar Diabeter sterk in is.

Ik wil graag de conferentie EASD, European Association For the study of Diabetes, bezoeken om weer gevoed te worden met nieuwe inzichten en onderzoeken waar ik in mijn werk gebruik van kan maken. Ook is het de bedoeling dat ik mijn opgedane kennis deel met alle Diabeter collega’s op de 5 vestigingen van Diabeter in Nederland.

Daarvoor was al het plan opgevat door collega Kinderarts Per Winterdijk om met een aantal diabetes patiënten een tocht te gaan fietsen richting Barcelona. Ik ben geen sportief type en geen kilometervreter op de fiets. Ik vind fietsen op mijn E bike wel leuk en het is goed voor mijn lijf. Ik denk ik ga het proberen, ik ga een heel eind komen, gezellig wordt het vast en we rijden door een heerlijk wijngebied, dus dat dat gaat zeker goed komen.

Slapen in een tent op een matje is niet mijn gewoonte dus dat wordt een dubbele uitdaging, maar die ga ik nooit uit de weg. “ KWW Kiekn wat wordt”.