Collecteweek Campagneteam Huntington

In de week van 17 t/m 22 januari gaan vrijwilligers in de Gemeente Deventer op pad om huis aan huis te collecteren voor de Ziekte van Huntington. De opbrengst van de collecte is voor 100% bestemd voor fundamenteel onderzoek naar een geneesmiddel voor de ziekte.
1.700 mensen met de ziekte van Huntington

In Nederland leven ± 1.700 mensen met de ziekte van Huntington. Daarnaast zijn er nog ongeveer 8.000 risicodragers.

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft.

Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker.

Onderzoekgeld is nodig

Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig. Samen met honderden vrijwilligers zamelen we tijdens de diverse collecteweken in Nederland geld in voor onderzoek.

Collecte

Het Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren, dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Hiervoor is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 17 t/m 22 januari in Deventer voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.
Het Campagneteam Huntington is in het bezit van het ANBI keurmerk. Dit garandeert, dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften, die zij ontvangt.