Al aangemeld voor het Dorpsdiner op 15 september?

Wil je ook aanschuiven bij het Dorpsdiner tijdens het Oogstfeest in de Dorpsbongerd? Geef je dan snel op, want de meeste plaatsen zijn al bezet.

Oogstfeest en dorpsdiner in teken van Deventer 1250 jaar
Na het succes van vorig jaar houdt de werkgroep Dorpsbongerd Lettele samen met CUP L opnieuw een oogstfeest en een smakelijk dorpsdiner in de Lettelse Dorpsbongerd. Op zaterdagmiddag 15 september staan tussen de fruitbomen kramen opgesteld, waar voedselproducenten uit de buurt zich presenteren. Rond 17.30 uur begint het dorpsdiner voor inwoners van Lettele. Iedereen die zich heeft aangemeld, gaat aan lange tafels smullen van zelfgemaakte gerechten. De ingrediënten komen van lokale ondernemers en uit Lettelse moestuinen. Iedereen kan ongedwongen genieten van muziek, hapjes en drankjes en gezelligheid in een landelijke sfeer. Het oogstfeest duurt van 15.00 tot ongeveer 20.00 uur.

In het teken van Deventer 1250
Het programma voor het oogstfeest staat in het teken van Deventer 1250. De organisatie heeft een link gelegd tussen Deventer en ‘Op de Koerkamp’. Boter, eieren, rogge, varkensvlees en hout voor bakovens in het Bergkwartier, kwamen vroeger vaak uit Lettele. De stedelingen en geestelijken uit Deventer hadden op hun beurt grond in deze omgeving: Groot en Klein Koorkamp. Daarom staat gaat het popkoor Sh’boom uit Deventer een optreden verzorgen tijdens het oogstfeest. Ook is ons eigen More Music Orkest van de partij voor nog meer sfeervolle muziek.

Aanmelden voor het dorpsdiner
Wie mee wil eten op 15 september, geef je dan zo snel mogelijk op, maar uiterlijk 1 september op voor het dorpsdiner bij Yvonne Haaxman, info@haaxmancommunicatie.nl of 06 231 88 513. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 5 euro per persoon. Het aantal plaatsen aan tafel is beperkt en VOL = VOL.

Groente of fruit over?
Vrijwilligers bereiden de gerechten zo veel mogelijk met lokale etenswaren. Wie in zijn of haar moestuin een overschot heeft aan groenten of fruit, laat het ons weten. Wij kunnen er vast iets lekkers van maken voor het dorpsdiner.

Koks, kokkinnen en andere helpers gezocht
Voor het dorpsdiner gaan vrijwilligers aan de slag om grote hoeveelheden soep koken, heerlijke salades maken van groente en fruit uit de moestuin. Wil je zelf meehelpen met koken, dan is dit je kans. Laat het Michiel Bussink weten: sesam@antenna.nl. Bovendien zoeken we vrijwilligers die willen meehelpen bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Neem contact op met Victor Munster: munstervictor@gmail.com .

Namens de werkgroep Dorpsbongerd en CupL
Michiel Bussink, Victor Munster, Thea Beusekamp, Anja te Boekhorst en Yvonne Haaxman.