Aanmeldingen glasvezel op gang

Sinds het KDS in gebruik is genomen bieden de ruimtes ook onderkomen aan deelnemers van ‘Lettele schakelt’. In deze Letter leggen we graag aan jullie uit wat dit inhoudt.

Lettele schakelt

De acties om het buitengebied van Salland-Zuid van glasvezel te voorzien draaien op volle toeren. In aansluiting op de vier regionale bijeenkomsten hebben alle inwoners inmiddels een pakket thuisgestuurd gekregen met informatie over het initiatief en het aanbod van de provider. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

Omdat veel mensen nog allerlei vragen hebben over de aanmeldingen voor glasvezel, wordt een serie informatie- en inschrijfavonden (plus een hele informatiedag in Lettele, a.s. zaterdag) in de regio georganiseerd. De organisatie is in handen van SallanGlas, in samenwerking met de verschillende Plaatselijke Belangen en de ambassadeurs voor glasvezel. Tijdens de informatieavonden – en dag kan vrijblijvend worden binnengelopen en advies worden gevraagd. Bijvoorbeeld over het benodigde aantal MB’s, zenderpakketten of welke provider het beste aansluit bij de behoeften van de geïnteresseerden.

Vrijwilligers en lokale bedrijven zijn aanwezig om te adviseren en te helpen bij de inschrijving.  Informatie is ook te vinden op de website www.sallandglas.nl, waaronder een overzicht met een vergelijking tussen de verschillende pakketten.

Het glasvezel in het buitengebied van Salland-Zuid wordt aangelegd als 50 procent van de 2800 adressen zich vóór 14 november heeft aangemeld voor deelname.  SallandGlas heeft als doel om het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel en daarmee van snel internet. In 2015 is besloten hiervoor samen te werken met CIF/Glasvezelbuitenaf. In de eerste helft van 2016 is in Salland-Noord de vraagbundeling geweest. En met succes:  ruim 60 procent schreef zich in voor deelname.

De volgende informatiebijeenkomsten staan gepland:

27 oktober: Okkenbroek
Plaatselijk Belang Okkenbroek: donderdag 27 oktober, van 19:30 tot 22:00 uur;
Locatie: Ons Centrum, Oerdijk 141, Okkenbroek.

29 oktober: Lettele
Plaatselijk Belang Lettele: zaterdag 29 oktober, van 10:00 tot 16:00 uur;
Locatie: café-restaurant de Koerkamp, Bathmenseweg 18, Lettele.

2 november: Diepenveen
Diepenveen: woensdag 2 november, van 19:00 tot 21:00 uur;
Locatie: de Kleine Wildenberg, Wildenbergsweg 6, Diepenveen.

4 november: Den Nul
Door PB Den Nul, Fortmond en Duur, vrijdag 4 november, 19 tot 21 uur.
Locatie Buurthuis Den Nul.

9 november: Wesepe
Plaatselijk Belang Wesepe: Woensdag 9 november, van 19.00 uur tot 22.30 uur.
Locatie: Het Wapen van Wesepe, Ds E. Kreikenlaan 8, Wesepe.

Het is niet nodig om per se in het eigen dorp een informatiebijeenkomst te bezoeken: dat mag ook in de andere dorpen.

Voor meer informatie:
Ben Nijboer, voorzitter SallandGlaslogo-salland-glas

06-38073565

logo-pb-300x300