Kerstmarkt op De Oorsprong Opnieuw stichting Bo Minnee als goed doel

Kerstmarkt op De Oorsprong Opnieuw stichting Bo Minnee als goed doel
29 november 2017 ans

De jaarlijkse kerstmarkt op De Oorsprong biedt weer een gevarieerd aanbod van lekkere gerechten, ambachtelijk gemaakte producten en diverse leuke cadeaus voor onder de kerstboom. Stichting Bo Minnée is weer present met diverse cadeauartikelen en kerstbomen om de cadeaus onder te leggen.

Stichting Bo Minnée is opgericht door Patty Minnée ter herinnering aan haar dochter Bo. Zij overleed op 27 februari 2014. Namens Bo wil de stichting graag gezinnen met een ziek kind een steun in de rug geven. Opbrengsten worden gedoneerd aan KiKa, het fonds dat onderzoek naar kinderkanker ondersteunt. Ook is er een kraam met kerstspullen waarvan de opbrengst ten goede komt aan Griets Oogappeltjes.

De mensen van de Oorsprong maken er een sfeervolle kerstmarkt van met tal van lekkere, leuke en bijzondere producten. Er is live kerstmuziek van Just a Band, er zijn demonstraties schapen drijven, oude ambachten en paddenstoelen kweken. Er zijn kramen met banket, taarten, erwtensoep, worst, groenten, kaas, honing, bier, wijn en nog veel meer. In de winkel is er koffie, warme chocolademelk, glühwein, versgebakken brood, kerststol en currywurst, maar u kunt zich ook laten masseren en laten verzorgen met heerlijke natuurlijke middelen.
Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. Natuurlijk kijken naar de schapen die met border collies worden opgedreven. En je kunt je laten schminken, of kerststukjes maken voor bij de kerstboom, of pony rijden en marshmallows roosteren boven de vuurkorven.

Het wordt een echte kerstmarkt, met veel vuur, lichtjes, groen en glitters. De kraamhouders vertellen u graag over hun producten van eigen bodem. Zij vertellen waar ze hun grondstoffen vandaan halen en waarom zij denken dat die heel erg lekker en ook nog eens goed voor u zijn. De enthousiaste ondernemers op De Oorsprong maken de plek tot waar zij voor bedoeld is: een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld, ambachtelijke streekproducten worden gemaakt en waar je lekker en vooral ook gezellig kunt eten.

10 december 2017, 11.00 tot 17.00 uur, locatie ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren